Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.01.02. 14:41 emmausz

Azt mögéri

Legszebb nyúl a halpiacon
Hogy a legszebb nyúl lehess a halpiacon, ahhoz legalább nyúlnak kell lenned. Ahhoz, hogy legjobb fotós legyél a bloggerek között, avagy a legjobb blogger a fotósok között, ahhoz legalább bloggernek és/vagy fotósnak kell lenned.
Évek óta mindkét műfajban tevékenykedem (majdnem azt írtam, hogy jeleskedem), de különös tekintélyt nem szereztem egyik műfajban sem. És ez így van jól. Nem hiányzik a megmérettetés, a közönség tapsa, s főleg nem esetleges irigykedése.
Csakhogy elő-előfordul, hogy téma után leselkedem. Fotós téma után, avagy éppen posztom keresi az írnivalót.
Nem lehet mindig az időjárásról írni (bár rekordot döntöget a nyárias tél), se érdekes fotótéma után szaladgálni. Kivált akkor nem, ha mozgásterületem jószerével a lakás.
Persze mehetnék a kerületben erre és arra, de hát nem teszem.
Marad a fények és árnyékok játékának a megfigyelése és lencsevégre kapása.
Ami a megírandó témákat illeti, adódhatnának az álmok, de amikor izgalmasra fordul a helyzet, inkább felébredek, mint hogy hagyjam magamat eltévedni vagy éppen fogságba ejteni.
Így év elején rengeteg tippet ont a FB a fogadkozásokra vonatkozóan. Nekem leginkább a Ferenc pápa által felsoroltak tetszenek, ami nem jelenti azt, hogy meg is valósítom őket. Talán szemezgetek belőlük.
A legkönnyebb volna megígérni, hogy leszokom a dohányzásról.
Miért is ne, immár jó három évtizede nem cigarettázom.
***
Mórától idézek egy kedves epizódot (Balázs a bürgével).
Az utca sarkán elejbe állt a Bócsa lakatos.
- Nini – azt mondja – ez meg bürge, igaz-e?
Amire Balázs azt mondja, hogy az ám […]
- Vötte kend?
- Nem.
- Akkor vagy kapta kend, vagy lopta kend.
- Kaptam.
- No, azt mögéri. Erővel, egészséggel!

Aktualitását az adja, hogy akik megértük 2022-t, nem tudtuk volna sem pénzért „vönni”, sem lopni.
Éveket lopni se lehet.
Az az igazság, hogy kaptuk: Kend is meg én is.
És az is igaz, hogy azt „mögéri”, csak legyen hozzá az, amit Bócsa lakatos kíván Balázsnak:
- Erővel, egészséggel teli!  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3316801566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása