Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.02.27. 11:22 emmausz

Utcák 3.

Azt ígértem, hogy azokra az utcákra emlékezem, ahol laktam. Ezek között talán a legfurcsább, hogy a városliget melletti Marek J. (Elemér) utcában is laktam egy éjjel erejéig. Ennek a története dióhéjban: A Regnum Marianum föld alá kényszerített kat. egyesület tagjaként ismerkedtem meg T.-vel aki feleségem lett később. Az utcával magával sokat nem érdemes foglalkozni. Valaha focizni lehetett az utcán, alig volt autósforgalom. Ma meg parkolási díjat szednek az utcában. Régi emeletes házak egyikében laktak T-.ék. Náluk szálltam meg 1970-ben.
Abban az időben Pápán töltöttem sorkatonai szolgálatomat.
Abban az időben folyt a regnumi vezetők, jobbára atyák harmadik pere.
Abban az időben anyám immár 14 éve özvegyként egyedül nevelte hét gyermekét. A regnumi per történéseivel nem akartam terhelni, ezért a hét végi „eltávozás”-omról nem a laktanyába vettem az irányt, hanem a Marek J. utcába. Ott töltöttem az éjszakát, majd azon a hétfőn a Markó utcában jelentkeztem, mert tanúként kívánt kihallgatni a Bimbó nevű bíró. (Regnumi körökben nem bíróságnak, hanem bimbóságnak nevezték az intézményt.)
Behívtak.
Bimbó felszólított, hogy valljak a regnumi vádlottak ellen.
Én néma maradtam, mint a hal.
Bimbó elunta a feszültséget, ami a levegőben egyre inkább nyilvánvaló lett. Rám szólt:
- Nincs mondandója? Megtagadja a tanúskodást?
- Igen, megtagadom – válaszoltam.
- Akkor menjen ki!
Kimentem.
Soha korábban nem jártam a jeles intézményben, nem ismertem az ottani szokásokat. Bimbó adta számba a megoldást. Utóbb vártam az esetleges megtorlást, hiszen a hadseregben meglehetősen ki voltam szolgáltatva a vezetők szeszélyeinek.
Ám nem következett semmiféle folytatása a dolgoknak.                    
Annyi persze igen, hogy a megfigyeltek listáján mindketten szerepeltünk: T. is, meg én is. A spiclijelentéseket megkaptuk utólag. T. ezekben „copfos”-ként, én meg a „kobra” néven szerepeltem.
Valahol megőriztem az idézést is a Hagemann Frigyes és társai ellen indított bűnvádi eljárás ügyében, de most nem találtam meg, hogy lefotózzam. (A vádak természetesen hamisak voltak, de azért a regnumiakat leültették évekre.)
PS. Az esküvőnket tartó „lakodalom” a körgangos ház harmadik emeletén megtartatott.
Akkoriban nem jelentett problémát a fel-és lejutás a lift nélküli épületben.
Utóbb megtestesedtem. Egyre nagyobb munkát jelentett a lépcsőzés.    
Még később egy ízben megreccsent alattam a gang betonja. Attól kezdve körbementem a túloldalon, nehogy leszakadjon alattam a folyosó.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2417767322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása