Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.05.10. 09:25 emmausz

Kulcsok, kulcskérdések

Reggel konstatáltam, hogy a fa alatt parkoló kocsi teteje tele van rügyekkel, mézharmattal, s a fél helikopterre emlékeztető terméssel. Indultunk misére, s hagytam koszosan a tetőt. Odaérve viszont volt időm még letakarítani a szélvédőről és a kocsitetőről a ragadós katyvazt. Aztán a csomagtartóból előhalászott portálkefét nem vissza, hanem a nyitott ajtón bedobtam a hátsó ülés elé. Zártam az utasteret s bevonultam, mint aki jól végezte dolgát. Kifelé jövet a kulcscsomót nem találtam a zsebemben, csak az autó pótkulcsát. Nem baj, mondtam magamban, már máskor is előfordult, hogy a slusszkulcs bent maradt a kormány tövébe döfve… Ám ott se volt. Ekkor döbbentem rá, hogy a csomagtartó kulcslyukában fityeg. Nem kellett senkinek a fél óra hosszat szabad hozzáférésű indítókulcs ellenére sem a Colt. Azért nem nagyon csodálkozom. Kinek kell egy 26 éves autó.    
Tegnap megnéztem egy filmet. Ébresztő a címe. Sok tudott, sejtett, ill. kevéssé ismert tényre hívta fel a figyelmet. Jószerével a deep state leleplezése volt a témája.
Mégse erre szeretnék reflektálni, hanem arra a gondolatra, mely szerint, ha a legsötétebb szobában meggyújtok egy gyertyát, eltűnik a sötétség, oszlik a homály, és eluralkodik a fény. Fordítva nem igaz. Ha egy világos szobába sötétséget akarsz vinni, nem fog sikerülni.
Ez a különbség a jóság és a gonoszság között. Ez segít eldönteni, hogy melyik oldalt érdemes szolgálni, a jó vagy a rossz oldalt.   
A film kitér azokra a módszerekre, amelyekkel hipnotizálják a világot a csúcson lévők.
Ilyenek a tévécsatornák, melyek jószerével 4-5 mammutcég irányítása alatt állnak.
Ilyen a FB,
ilyen a panem et circenses, az emberiség folyamatos szórakoztatása, elandalítása,  
ilyenek az információkkal csaknem kizárólag a bal féltekét teletömő iskolák… stb.
Ismerek olyan értelmiségit, aki a lakásában nem tűri meg a tévét.
Ismerek olyan értelmiségit, aki nem használ számítógépet.
Az okostelefon feltalálója eltiltotta gyermekeit a használatától.
Ő tudta, hogy miért.
Van élet a birodalmakon kívül,
az EU-n kívül,
a civilizációnkon kívül,
a mindent beszabályozni kívánó rendszereken kívül,
a gyógyszerbizniszen kívül,
a fegyverkereskedelmen kívül,
a hazug civilizáción kívül.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7517827863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása