Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • emmausz: Bebizonyosodott, hogy az idézett vicc úgy kezdődik, hogy miért csak a mennyországban fognak magyar... (2021.09.13. 10:23) 52. NEK – Záró szentmise

Utolsó kommentek

 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • emmausz: Bebizonyosodott, hogy az idézett vicc úgy kezdődik, hogy miért csak a mennyországban fognak magyarul beszélni. Mert az örökkévalósági tart megtanulni. Nos, ha addig tart megtanulni, akkor addig nem... (2021.09.13. 10:23) 52. NEK – Záró szentmise
 • Utolsó 20

2023.09.15. 15:32 emmausz

Egy perc oxitocin

Valahogyan szemem elé került az oxitocin nevű hormonszerű képlet, amely viszonylag újkeletű felfedezés. Az oxitocin az egymáshoz tartozás vegyülete. Talán miatta ismeri fel a borját a tehén száz idegen ború között is. Ennek tulajdonítják az anya és újszülöttje életre szóló vonzódását, különösképpen abban az esetben, ha a szülést követő 48 órán belül huzamosabb ideig öleli az anya a csecsemőjét.
Az oxitocin fokozza a szerelmesek együvé tartozásának az érzését.
Ha két ember 20 másodpercig megöleli egymást, mindkettejükben elindul az oxitocin képződés, és ez boldogítóan hat a felekre.   
Az oxitocin igen hatásos kemikália, mondom én, aki szerint nem a keserű gyógyszer hatásos, hanem amelynek a nevében előfordul az x betű. Márpedig az oxitocin nevében lám, előfordul.
Az ösztrogén is jobb lehetne, ha öxtrogénnek hívnák, és az endorfin is, ha exdorfin volna a neve.
Ha nem hiszed, hozok még egy élő példát: Xanax. A legjobb. Két x is van benne, szemben az ócskább drogokkal, amelyekben egy félix sincs.
***
Rövidre fogom a mai posztot, mert szolgálatban vagyok.
Azért, hogy jó napja legyen az olvasónak, néhány poént a végére csapok. (A nevetés endorfint termel.) Kösz: RJ.
Gyerekszáj: Azt hiszem, elzsibbadt a lábam, de a szagából ítélve meg is döglött.
*
Menyasszony: - Indulni kellene, egy óra múlva kezdődik az esküvő.
Pecázó vőlegény: - Addig még nem te parancsolsz.
-  Az emberek eszesebbé válnak, amikor rájönnek, hogy a segítő kezet saját karjuk végén találják.
- A pénz halmazállapotai: csurran, csöppen… majd elpárolog.
- Öregasszony falun: Úgy látom, megjött a nyugdíj, Gazsi az árokban biciklizik, Pista bá meg díjugratott a bodzabokorba.
- Ügyfélszolgálat: tessék, miben segíthetek? Chuck Norris: - Majd 12 perc múlva elmondom, addig hallgassa a zenét.
- Nő: Azt főztem, amit a férjem akart (a lábosban három cédula: mindegy, passz, nem tudom). Azt hiszem, holnapra is marad.
Bendegúz (Indul a bakterház-ból): - Hát komám, az agyrágó bogár a te fejedben is éhen halna.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1318215143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása