Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • emmausz: Bebizonyosodott, hogy az idézett vicc úgy kezdődik, hogy miért csak a mennyországban fognak magyar... (2021.09.13. 10:23) 52. NEK – Záró szentmise

Utolsó kommentek

 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • emmausz: Bebizonyosodott, hogy az idézett vicc úgy kezdődik, hogy miért csak a mennyországban fognak magyarul beszélni. Mert az örökkévalósági tart megtanulni. Nos, ha addig tart megtanulni, akkor addig nem... (2021.09.13. 10:23) 52. NEK – Záró szentmise
 • Utolsó 20

2023.09.19. 10:01 emmausz

Plusz-mínusz

Tegnapelőtt hallgattam-láttam Földi Kovása Andrea vallomást,
tegnap este elcsíptem a sógor püspök, Varga Laci lelkigyakorlatos beszédének a végét,
ma reggel megfejtettem mindhárom szózatjáték típust, a mahjongot első nekifutásra, és kiraktam egy beaujolais-i dombocskát kis kápolnával a tetején (puzzle). Ráadásul a korrektúrázott könyv utolsó fejezete is érdekesnek bizonyult. Ennyi jó szétveti az ember fejét. De lehet, hogy a komoly hidegfront teszi. Átmenetileg mégis jól esik a hosszú ujjú ing viselése.
Más nincs?
De van.
Adóztam kb. 600 ft-tal rejtvényfejtő mániámnak. Kifejezetten a FülesBagoly olasz módra  rejtvényválasztéka kedvemre való, mert az itt található változatosságot más lapokban nem találom meg.
Az üzletközpont szemérmetlen árakkal operál, és még bele se pirul. Ez a lap is 200 ft volt néhány éve.  Próbáltam ellensúlyozni azzal, hogy 4l olcsó (205ft/l) tejet is vettem.
Már ha ez olcsó.
Nyilván nem az, de nem is lehet.
Egykor a tejipar abból állt, hogy megfejték a tehenet, a gyűjtőpontra vitték, és ott aki akart, vett belőle, qa maradék ment a helyi tejcsarnokba.
Most hurcolásszák a tejgyárakba, ahol szétcincálják a tejet, majd színes tartós dobozokba rakják, és megkeresik, hogy az európai piacon hol adhatják el a legkedvezőbb áron.
Igen sok lehet pl. a szállítási költség, arról nem is beszélve, hogy a mai üzletek, üzletközpontok milyen nagy beruházások árán létesülnek, és mekkora fenntartási költségeik vannak.
Pl. hatalmas pénzbe kerül a reklámtevékenységük.   
Mégis nagyon érezhető és kellemetlen a mohóságuk. Miért gondolják, hogy még ma kell meggazdagodniuk, mert mi van, ha holnap csődbe megy a cég.
Jelentem, mostanában nemigen mennek csődbe, vásárlóik viszont hajlanak rá.

    

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9518217341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása