Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.10.26. 20:53 emmausz

Csak így tovább...

A szárnyas idő hirtelen elrepűl, S minden míve tünő szárnya körül lebeg! – írta Berzsenyi.
A szárnyas idő „repűlésének” egyik fogható megnyilvánulása, hogy fiatalkorunk jelesei felett is elrepűlt az idő. Mádl Dalma elhunyt, Török Ferenc, Venczel Vera úgyszintén. Nyugodjanak békében!    

Viszont él Szakonyi Károly, akiről terjedelmes megemlékezések születtek, s amelyeket a Napút tett közzé az interneten. A szépíró immár a kilencvenesek táborát gyarapítja. Isten éltesse!
Nem teszem ide saját megemlékezésemet, sem a róla szóló alapos elemzéseket. Ha valakit érdekel, elolvassa őket a neten. Inkább csak elmélázom azon, hogy milyen titok az idő, mibenléte, a múlása, az egyes emberek életének az időben való lehatárolása.
De még inkább megpróbálok gyönyörködni az újabbnál újabb generációk cseperedésében. Ma ugyanis találkoztunk a legkisebb unokáinkkal. Mindjárt néggyel.
A találkozás kötelező körein túl belefeledkeztünk az együttlét önfeledt örömeiben.
Hol csak figyeltük játékukat, hol belefolytunk tevékenységükbe.
Talán a legjobban annak örültek, hogy ráérősen meghallgatjuk őket, érdekel bennünket minden, ami hozzájuk tartozik.
Nem gondoltam, hogy labdázni fogok a fiúkkal. Csak az udvaron talált labdát odagurítottam D.-nak. Ő azonnal reagált rá, és visszarúgta. Egy betonfalat kinevezett kapunak, és máris megindult a gólszerzésért folyó küzdelem.
A gólok számlálása sajátosan történt.
Ha a labda mögötte falat ért, akkor egy nullra vezettem. De ha kivédte, akkor törlődött az én gólom, az öv eredménye  pedig egyet emelkedett.
Sokáig játszottunk, mire D. belefáradt. Nem vallottam be neki, hogy én is elfáradtam. Mindenesetre jól esett a friss levegőn folytatott mozgás.
Vannak további pozitív történések a fiatalokkal kapcsolatban.
Bl. névnapját ünnepelte,
M. megkapta magyar okmányait.

Csak így tovább, csak így tovább…
              

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7816736508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása