Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.05.03. 08:25 emmausz

Csönd és zaj

Én vagyok a pusztában kiáltó hang, mi vagyunk a pusztában kiáltó hangok. Hahóóóóóóó...
És nincs visszhang.
Ön most itt áll, olvassa a hómező közepén leálított táblán az eltévedt didergő. De vajon hallja-e a hangot. Persze nem a  farkasok kórusára gondolok. Nos, igazán neki van rá esélye, nem a zajban élőnek.
Ha szobám magányában hallagatom fülhallgatón rádiómat, veszem az adást. De ha ugyanezt megpróbálom a Hűvösvölgyi út forgatagában vagy a buszon ülve, nem hallok semmit. Pedig a rádió teljesítménye ugyanakkora. Ám a vételi körülmények csapnivalóak. A zaj, úgy látszik, egyik legnagyobb ellenségünk, mert nem engedi meghallanunk a minket figyelmeztető jeleket, jelzéseket.
Bárcsak hallgatnátok ma Isten szavára. Népem ne légy keményszívű - olvashatom itt-ott az Ószövetségben. Még egy probléma. Ha ellenállok a Hangnak, sose fog belém hatolni, mert a Hang nem tolakodó, inkább intim. Megérint, ha van rá érzékem. Odajön hozzám, belép aurámba, személyes terembe. Jézus mondja: Fülöp, aki engem lát, látja az Atyát is.
Mondhatná nekem is: Miklós, aki engem lát...
Ne is folytasd, Mester! Téged sem látlak, hacsaknem a hit által. Tényleg, hogyan mutatkozol?
– Lenyomatodat őrizné a turini lepel. Kétségeim vannak eredetiségét illetően.
– Ikonfestők próbálják síkba imádkozni  arcodat. Azt mondják, a fehér a túlvilági dicsőség színe. Talán. Nem mindegy?
– Mindenféle képzőművészek megkísérelik visszaadni lényegedet. Az összes együttvéve gyenge visszfényed mindössze. Nem tehetnek róla.
– Teológusok rakják össze gondolataikat Rólad. Munkájuk olyan, mint az orvosoké, akiknek előbb-utóbb minden kezeltjük meghal.
– A Biblia minden mondata rólad szól. Ha áttételesen is. Hiszem.
– Az evangélium már sokatmondó. Hárman három irányból tükröznek. Meglehetősen plasztikus az így létrehozott kép. A negyedik evangelista, János a szeretet szemszögéből néz és láttat. Ez tán még közelebb hoz.
– Ahol ketten hárman. Ez igaz, de csak akkor működik, ha van elég hitük a kettőknek-hármaknak.
– Szentségi Jézus. A te tested valóban étel, véred valóban ital. Itt vagy bennünk, tenyerünkön is, nyelvünkön is. Ide is kell hit, hogyne kellene:  Kijelenteni  egy  kovásztalan  ostyáról, hogy az maga a szeretet Istene, a második isteni Személy. Megérinthetem, kezemben tarthatom, magamhoz vehetem.
– Bennem élő Jézus. A Lélek azt sóhajtja, hogy igaz. Itt vagy. Belülről járod át híveidet. Hatásod kiül a szentek arcára. Felfénylik jelenlétedtől mosolyuk. Hiteles tanúk, hiteles tanúk ők.  Marana tha! Mi Téged egyelőre tükör által homályosan. De hiszünk a tetteidnek. Próbáljuk megismerni őket. Olykor követni is. Tehetségünk, lehetőségeink szerint. Olykor kemény szívünk ellenére. És nagy-nagy zajban. Szinte sosincs csend.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr305167238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása