Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.03.12. 14:00 emmausz

Esett

Nem régen volt, hogy írtam a rejtvényújság vétele és a koldusnak pénz adása közötti helyes prioritás megállapításának a nehézségeiről. Pénteken segítségemre volt az ég. Mert borult volt, s olyannyira, hogy esett az eső. Talán ezért nem akadt koldus, aki utamba akadjon. Ha tehát nincs koldus, nincs alamizsna sem, az újságos bódé viszont nyitva tart, mint rendesen. Kértem hát egy olaszos keménységű diót, és menten fiatalodtam vagy 20 évet. Azért akadt egy kis tétovaság a fejtés elején. Olyan volt ez, mint a rég nem látott ismerőssel, osztálytárssal való találkozás. Hogy megöregedett amaz. Hogy változtak a szokásai. Először közös platformra kell vele jutni, hogy belemelegedjünk a beszélgetésbe.
Nos először bele kellett melegedni a némi változáson átment szókincs-használaton. Két különbséget találtam (az áron kívül. Az Útitárs csak 1ft 70 fillér volt, ha jól emlékszem). Az egyik, hogy az általam vásárolt lapban nincsenek névvel jegyezve a rejtvények, a másik pedig, hogy a meghatározások egy árnyalattal pongyolábbak. Persze ez csak erre a kiadványra vonatkoztatható. Pl. a kétbetűs megfejtések meghatározására használt szavak tetszőleges két betűjét kellett kiragadni valamiféle hányavetin odasercintett lötyögés alapján. Nemegyszer ismételten meg kellett néznem: Mit is akar a kockagyártó? Sokszor csak a meghatározás végére biggyesztett felkiáltójel igazított el abban, hogy a szöveget ne vegyem szorosan, ne vegyem komolyan. Az első rejtvény nehezen alakult, de rájöttem, hogy elég ócska és esetleges összeállítás. Gondolom, ez nem állt a többire, mert azokat aztán elég jó ütemben legyártottam.

Összefoglalás: Rejtvényfejtésben még fiatal felnőtt volnék, bárcsak el-elfáradó lábaim, szuszogó tüdőm, lötyögő szívem is tudomásul venné, összekapná magát, és úgy dolgozna, mint rejtvényfejtő agyam.
Ami pedig a koldusokat illeti: Ne rettenjenek meg egy kis esőtől, mert ha igen, jelentős bevételkieséssel kell számoljanak! 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr585167453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása