Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.06.01. 08:57 emmausz

Jön az ötödik

Aki ír, prédikál, másokat vezet, irányít, hamar zavarba kerülhet. Különösen a férfi, aki fenn kívánja tartani a tökéletesség látszatát. (Legyetek tökéletesek, mint a ti Mennyei Atyátok tökéletes.) Ez sok energiáját emészti fel, kompromisszumokra készteti, és egyfajta bizonyítási kényszert is jelenthet. Elég csak a politikusokat végignézni. Igazi okát nem ismerem, de tényét – tapasztalatból – igen.
Mindezt az hozza ki belőlem, hogy tegnap rádöbbentem, az Opera mellett nem a Béres-cseppeket árusították, hanem a Cell-Adamot. Ez pedig azért szörnyűséges, mert lapzártán túl vagyunk, s a Béres életéről szóló könyvről írt recenziómba belevettem, hogy az említett üzletnél álltam sorba a 80-as években, mert valakinek vittem a drogot. Nagy öngól ez a tévedés, az egész cikk hitelessége kétségbe vonatik miatta. Éjjel vadakat álmodtam, s erről szóltak ezek az álmok. Észreveszi-e valaki a tévedést? Naná, hogy észreveszi. Botrány, botrány – ahogy S. mondaná. Mit tegyek, mit tegyek? Reggel megnéztem a google-n ezt a szókapcsolatot: celladam opera. Naná, hogy a Kovács-féle C. Adam-cseppeket árusították a Dalszínház utcában vagy 20 éve. Nosza, belementem a tördelőprogramba. Ott a cikkem az inkriminált rövid bekezdéssel. Sebtében kitöröltem, helyére egy átkötő mondatot biggyesztettem. A műtét sikerült. Nincs Opera, nincs Cell-Adam. Helyes immár a szöveg. Reggel SzF kezébe nyomtam azzal, hogy ez a jó, a paksamétájában levő azonos oldalt dobassa ki. Hú! Mire is volt jó ezt az egész? Arra, hogy tökéletességem látszatát fenntartsam?
Hát? Remélem, arra is, hogy egy tárgyi tévedéssel kevesebb keringjen szanaszét a világban. Nektek, blogolvasóknak elismerem, hogy nem vagyok tökéletes, de még öregszem is, a felejtés miatt esett meg ez fenti csúfság is velem. Tökéletességem tehát megkérdőjelezhető.

* * *
A nap híre mégsem ez. A misén négy jezsuita pap (három magyar és egy amerikai, egy jezsuita testvér és egy skolasztikus meg jómagam imádkoztunk, mert Zsuzsa ma szül, helyesebben műtik, hogy ember jöjjön a világra. Isten áldja meg őket! Oly törékeny a lét, az övék az enyém s mindenkié. (Reggel hallom, egy ismerős 2 éves gyereke szellemi és testi fogyatékos agydaganata miatt.) És ma jön az ötödik unokánk. Milyen sors, milyen világ, milyen jövő vár rá? Nem tudom. Majd ha találkozom vele, megpróbálom a szeméből kiolvasni, mint annak idején „Pogácsa” szeméből. Addig is Isten áldja, Isten áldja!
És a folytatás... A gyerek Blanka, 3.80 kg, 52 cm. Zsuzsa is jól van a körülményekhez képest, s a lányka is, akinek nemét nem ultrahang mutatta meg, hanem Zsuzsa kérdezte meg tőle. Mondd csak kicsim, fiú vagy-e vagy lány? - kérdezte a magzattól. Tudod mit, most a hasamra teszem a tenyerem. Rúgd meg, ha fiú vagy, OK?
Ez a kísérlet eredménytelennek bizonyult. Nos, talán kislány vagy? - érdeklődött tovább a kismama. A pici azonnal belerúgott a mama tenyerébe. S lőn.
Tehát most innen gratula mindenkinek, akit csak illet. A részleteket később megnézzük.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr945167535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása