Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.09.23. 17:52 emmausz

Hedonizálunk

POST
Egy bekezdés a kulináris örömök alapjairól. T. több mint egy hete koriban van. Eddig csak kenyeret vettünk abból a célból, hogy fenntartsuk magunkat ketten. Nem győzzük felélni a korábban összehordott tartalékokat. Minden van itthon. Tej, üdítő, tömény és hígabb italok, gyümölcs zöldség paprika, sajnos elég sok paradicsom is, lekvár, különféle kenyérre való kenőcsök, vaj és margarin, húsok és hal. Külön program, hogy jól időzítve pusztítsuk egymás után a különféle lejáratú vackokat, s eközben ne is szedjünk fel újabb súlyfölösleget.
PRAE
Egy angol vallásos könyv
hősének a szellemessége:

Én egész nap virrasztok, viszont minden éjszaka böjtölök. Ejnye – morgom magamban –, én túlteszek rajtad. Egész éjszaka szilenciumot is tartok. 

Az aktív és passzív ragozás tudatos összekeverésével is lehet hazudni

Januártól 55 ezerre nőtt a minimálbér – írja a METRO. Ki locsolta, hogy így megnőtt? Avagy nem inkább 55 ezerben állapították meg az idei évre az államigazgatásban?

Hat forinttal drágult a benzin litere. Nem és nem. Hat forinttal megemelte a MOL igazgatótanácsa (joggal vagy anélkül). Nem természeti csapásként zúdul ránk az emelés. Kapitalisták huzigálják egymás zsebéből és a mi zsebünkből a pénzt. Az áremelés ennek igen durva és szemtelen módja. Már a Pál utcai fiúknak se tetszett az olasz törökmézes szemtelenkedése: Hát most kevesebb, hát most drágább… Fölborították a standját.

Hangsúlyeltolódások   

2004 januárjában amerikai űrszonda kezdett egyenes adásba a Marsról. Közvetlenül előtte már ott sikertelenül landolt ugyanazon a bolygón a Beagle2 európai robot. Utóbbi 500 millió euróba került!

Ezentúl nem tekinthetünk úgy a Marsra, mint amihez semmi közünk sincs. Saját szemünkkel láthatjuk, hogy porviharok dúlnak rajta, és a kutatások a földről szóló ismereteinket beláthatatlan módon bővíthetik.
27 dollár

Olyan megdöbbentő ugyanakkor, hogy a Föld embereinek a megsegítésére nincs szívünk, belső késztetésünk, anyagi áldozatvállalásunk. Isten kívánsága pedig ez. Szeressem felebarátomat mint önmagamat! Arra gondolok pl., hogy a lepra kivédése emberenként 27 dollárba kerül. Ha ez igaz, hogyan fordulhat elő, hogy akár csak egy leprás is van még a földön? Kérjétek tőlünk – ebben dolgozók, hogy ki-ki, akit megindít a leprások sorsa – vagy legalább a róluk szóló bibliai leírások –, hogy adjunk fejenként 27 dollárt, hogy egyszer s mindenkorra kimúljon ez a méltatlan kór az emberiség történelméből.
Én adok. Jelentkezzetek érte.   
Napi hír
Bush elnök embert küldene a Marsra.
Én is.
Őt küldeném.
Csak annyit szólnék: – Mr. president Bush, Mars!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr305168108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása