Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.11.06. 14:48 emmausz

Történések

POST
Találtam tegnap egy tízforintost. Helyesebben mondva: észrevettem. Ott volt a sín mellett, amikor megérkezett a szerelvény a Szépvölgyi úthoz. Nem mertem az álló kocsi mellett lehajolni, mert még botrányba fúl, mit csinál ott az az öngyilkosjelölt. Annyit sem ér ez a pénzdarab, hogy kihagyjak egy járatot, s csak a következőre kapaszkodjak fel. A pénzdarab szerencsés esetben egy kifli vagy zsemle ára az üzletközpont pékjénél. Ma meg nem is arra jöttem haza. Ha megelőznél, tied a pénz, hacsak másnak ki nem szúrta közben a szemét.
* * *
Az utcán látom, hogy a törékeny, idős szerzetest elviszi a mentő. Már reggel nagyon lassú volt a járása. Nagyon elesettnek láttam. Mária közbenjárására áldja meg az Isten, hogy megkönnyebbüljön.
* * *
Ma vettem két könyvet a Moszkva téri könyvárusnál. Kb. 10 000 db könyv volt a pavilonban, vevőközelben is vagy ezer. Megtaláltam a keresett könyveket, majd közelebb léptem, hogy fizessek: Nem kutattam, mégis megakadt a szemem két egyforma könyvön: saját könyvünk volt: A Biblia válaszol, Vigyázó Gabriella–Gyorgyovich Miklós. Azért ez furcsa volt így a téren és ilyen spontán. Nem szoktam találkozni vele.
* * *
Szelíd kényszernek engedelmeskedve ellátogattam a Szabadság térre, hogy számlacsomagomat modernizáltassam.
Sikerült.
A bankárkisasszony egy szál semmiben, én meg bélelt dzsekimben. Kivert a verejték, mígnem ügyem elintéztetett. Alig vártam, hogy XXI. sz.-i vallatófotelemből felállhassak. De megérte. Ezentúl itthoni fotelemből intézhetem átutalásaimat.
Ingyen. 
PRAE (2002. VÁLTOZÓ KORBAN)
– A frizurája alatt minden ember skinhead.
– Az életben már sok mindenen keresztülestem, néhányszor a küszöbön is.
Tézis: Van lélekvándorlás
Bizonyítás: 1. bevonulásra énekeljük:
– Örvendezve jertek, áhítatos lelkek...Ezek az áhítatos lelkek ugye mi vagyunk.
2. Majd nemsokára másik énekbe kezdünk:
– Csak vándorolunk az éjben ...Na. Ki mer itt még beszélni!
* * *
Bori Gyuri vicce:
Milyen jelmez ez:
A gyerek fején egy csillag, és spárgán maga után húz egy csavart.
???
Csillagfejű csavarhúzó.
Az én viccem: Hogy hívják a mobiltelefon-szerelőt?
???
SMS-Mester. (MS mester a tehetséges középkori magyar festő névjegye)

Újítások:
Szeretném boldogítani a
világot, mint Teréz anya. Ő kitalálta, hogy az eldobott kókuszhéj fonadékából lábtörlő készíthető. Így a vállalkozó nincstelenek pénzhez juthatnak, ha feldolgozták a kócot.

Az én ötletem is egyszerű: A vissza nem váltható palackokból nyakukat levágva és lecsiszolva poharak, vázák készíthetők. A guberálók ily módon pénzt kereshetnének. Olcsó poharak, vázák készítésével és értékesítésével. Kell hozzá egy üvegvágó és csiszoló masina. És sok csövi, aki méretre vágatja a vissza nem váltható palackokat, és eladja pohárnak, vázának.

Na???
Egyéb ötleteim közül még három:

- Hajszárító helyett elég az ablakra egy kör alakú nyílást vágni. Azon kilógatni a hajtincset, copfot, lófarkat… és anélkül szárítja le a szél és a nap a hajat, hogy az egész fej kihűlne, megfázna, s anélkül, hogy a lakás kihűlne.

- A posta minden lejárt bérmentesítési tarifájú bélyegét bélyegezze felül. Miért kell minden levélre két-három bélyeget nyalni pusztán azért, mert a CÉG nem gondoskodik megfelelő névértékű új bélyegekről. Legalább az előzőeket hajtaná végre.  Ehhez nem kellene túl sok ész.
- A buszvégállomás kissé lejtős, épp csak annyira, hogy a sofőröknek előírták, hogy ha vesztegelnek szerelőre várva stb. tegyék a vasból készült éket az első kerék mögé. Az én ötletem megkímélné a sofőröket ettől. Lényeg: A kijelölt parkolóban az első kerekek síkjában helyezzenek el egy-egy betonból vagy gránitból készült éket. Erre felmegy a busz, majd áthaladva rajta hatásosabban véd a visszagurulástól, mint a vasék.        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr785168172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása