Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.05.02. 16:20 emmausz

Disznónátha

Megzakkant a világ.
Megzakkantunk mi is - a sajtónkkal az élen.
A sertésinfluenzáról akarok szólni.
Valamiért Mexikóban felütötte a fejét ez a vírusos nyavalya, és a 108 milliós országban 8 ember belehalt ebbe a betegségbe!
Nosza a magyar sajtónak több se kellett: napok, talán hetek óta ír erről a szörnyűségről. Jóllehet Magyarországon senki nem halt meg sertésinfluenzában.
Várhatóan nem is fog.
Bár a magyar eü.-miniszter arról huhog, hogy néhányan egyszer majd bele fognak halni.
Arról egyáltalán nem beszél, hogy mit kíván tenni a magyarok egészségéért.

Vajon tudja-e, hogy Kopp Mária feltérképezte a nemzet egészségi állapotát, és förtelmes megállapításokat volt kénytelen tenni. 620 oldalas könyvéből idézek néhány érdeklődésre számot tartó mondatot, mindjárt a 3. oldalról:
„Magyarországon a középkorú népesség, elsősorban a férfinépesség idő előtti egészségromlása jobban hasonlít az ukrán vagy az orosz jellemzőkhöz, mint a csehekhez, szlovákokhoz, lengyelekhez.

A 25–64 éves korosztályban a Magyarországi standardizált kockázat

– szív- és érrendszeri okok miatt mind a férfiak, mind a nők esetében 3,1-szer,
a daganatos halálozás a férfiak esetében 2,2-szer, a nőknél 1,6-szor,
– az emésztőszervi – nagyrészt alkohollal kapcsolatos- halálozás a férfiak esetében 5,5-ször, a nőknél 4,67-szor,
– a külső ok – öngyilkosság, gyilkosság miatti – halálozás a férfiak esetében 2,2-szer, a nőknél 1,7-szer magasabb arányú, mint az EU-országok átlaga.”

(2007-es kutatási adatok, de lefogadom, ma sem jobb a helyzet.)
Ehhez mit szól eü.-miniszterünk, aki nyolc mexikói haláláról kesereg nekünk.
Nem akarom őt leckéztetni. Nem kérdezem meg tőle, hogy elolvasta-e a Kopp M. kutatásairól szóló könyvet, és azt se, hogy érdekli-e őt egyáltalán a magyar egészségügyi helyzet.  Lehet, hogy kifejezetten csak a mexikói disznónáthára specializálódott?

Apropó.

Érdemes lenne a mexikói egészségügyminiszter figyelmét felhívni a magyar népegészség-romlási helyzetre, hátha a mexikói tévében be akar számolni rólunk felhívva a gringók, a kreolok, a mulattok és fekuszok figyelmét a magyarok sanyarú és egyre romló helyzetére.
Elképzelem, mekkora sikere lenne.      
       

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr785168421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása