Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.06.23. 12:04 emmausz

Időrabló - időmegtakarító = PC

A számítástechnika olyan hatalmas lehetőségek tárháza, hogy az csakugyan elképesztő. Tegnap pl. rákerestem egy fogalomra: Szóvégmutató szótár. Sok találatot jelzett a gép, az első mindjárt egy ilyen szótárt kínált eladásra 1500 ft-ért. Tulajdonosa még melléírta, hogy fogalma sincs, mire jó a fordított szótár, melyben a szavakat végük felől indítva rakják sorba. Persze kezdő poétáknak segíthet, akiknek mondjuk nem jut eszükbe egy alkalmas rím. No hát itt minden rímel, hiszen az egymással egyformán vagy hasonló módon végződő szavak alkotnak sort.    
Azért nem olyan egyszerű a google-n keresők élete, mint elsőre látszik. A könyvét kínáló valaki elküldött a könyvkereső oldalra, ahová viszont be kell jelentkezni. Majd kilépni a rendszerből, hogy sikeres legyen a regisztráció. Ha aktiváltad belépési izédet, akkor már eredménnyel keresgélhetsz. Pl. beírod: Szóvégmutató szótár. A kereső kijelzi, hogy egy darab sincs. Viszont jól elvacakoltál vele egy negyed órát vagy többet is. Viszont akad még sok találat. Ezek rendre megmutatják, hogy amit keresel, hogy néz ki, majd közlik, hogy előjegyzést se vesznek fel rá, annyira nincs a kínálatukban, s reményeikben sem.
Viszont a wikipédiában megtalálod a leírását (ha van leírás egyáltalán a dologról), és a legfontosabb arra vonatkozó elveket, hogyan kell egy ilyet elkészíteni. Esetemben példát is hozott:
baba
próbababa
fababa
játékbaba
alvóbaba

felibe-harmadába
hiába...
Nem igazán lettem okosabb az ott található adatsoroktól.
Nos hát, a PC lehet, hogy megkönnyíti az életedet, olykor azonban erősen meg is bonyolítja.
Keresel pl. egy jó zenét. A youtube-on nem találod. De találsz utalást arra, hogy megjelent itt-ott hanglemezen. Rámész a lemezre. Kínálja, hogy vedd meg ennyiért-annyiért. Ha szerencsés vagy, belehallgathatsz a demóba. Aztán, amikor a legjobban élveznéd a muzsikát – snitt. Éppen csak azt nem írja ki: „Egy frászt neked, hát nem mondtam, hogy vegyél meg?”
Bírom a technikai bravúrokat felmutató eszközt, olykor azonban nagy csalódásokat is okoz, amikor akarva-akaratlanul keresztbe tesz.
Mindenesetre négynapnyi távollét elvonási tüneteit észlelve azonnal megnyitottuk a masinákat otthon, amint megérkeztünk Lengyelországból.
Halkan hozzáteszem, elég gyorsan le is zártuk, mert túl sok jó hír nem érkezett időközben, viszont mi alaposan elfáradtunk a kilométerektől és a viszontagságos időjárás következtében. Mint megjegyeztem: „Mind a négy nap jól esett!”
Szó szerint, mi több, konkrét és átvitt értelemben egyaránt

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr295168486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása