Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.12.03. 12:24 emmausz

Digitális világ

Nem akarok leragadni a fák fotózása témájánál, csak meglepő tapasztalatként írom: Nem sikerül visszaadni egyetlen fakoronát sem teljes szépségében. Ahhoz térhatás kellene, ködös időben még a távolságtól különféle mértékben halványodó ágsziluettek is. Ahhoz tökéletesen rajzoló fotóapparát kellene, mert a rajzossághoz nagy felbontás szükséges, különösen a pixelességet magában hordozó digitális kamerák esetén. Aztán a kép teltsége sem mindegy. Ha erősre veszem az árnyékokat, szép rajzolatot kapok, de nem látszanak a kéreg rücskös ábrái, a levelek erezete stb. Ha világosra veszem, a semmibe oszlanak a vékony mellékágak, hajtások, játékos kezdemények.
Mégsem tudok lemondani fotózásukról, mert ami átjön az is szép, sőt nagyon is az.
Ha lesz hozzá kedvem, még egy-két napot eltöltök a változatok varázsának hódolva, és folytatom a sorozatot, de immár egy új albumban, mert ötszáznál több képet nem visel el az általam használt.
A tegnap elkezdett témák másika a technika. Ez folyamatosan fejlődik, méghozzá óriási ütemben. Olyasféle módon illeszkednek az elvileg többé-kevésbvé csereszabatos darabok egymáshoz a számítógépekben, digitális eszközökben, mint a növénytársulások elemei. Egyesek bírják egymást, mások nem. Az én gépemben nem sikerült pl. új albumot nyitni. Megkértem volna rá Micát este, de ő saját gépétől volt „elhavazva”. „Elszállt” a hangkártyája, ezért visszavitte a szervizbe a masinát. Kicserélték egy másik típusúra, mert mint mondták neki, a korábbi minőségére sok panasz érkezett. Ő boldogan hozta haza a fél városon át, majd elindította az új kártyával, és kb. öt percet működött a gép. Úgy látszik, az új minőség is haragszik az alaplapra. Újabb telefon, újabb egyeztetés. Újabb feladat. Azt javasoltam neki, egyezzenek meg olyan időpontban, amikor helyben megvárhatja a cserét. Fele munka, vagy ha jobban tetszik, dupla haszon.
Azért írtam, hogy digitális eszközök, mert ugyanez van a fotókat tároló kártyákkal is, és sorolhatnám.
Sőt.
Valaha ha vettél egy akkutöltőt, biztosra vehetted, hogy megtölti azt a tölthető valamit, amire rákötötted. Ma nem így van. Ha töltőt vagy akkut veszel, figyelni kell, hogy mi van rájuk írva. A NiMH feliratúakat a régi töltő nem tölti fel. Se lassan, se gyorsan, se pólushelyesen, se fordítva. A régi töltőkre senki nem írta fel, hogy majd az újabb akkukhoz nem lesz jó.
Tanulhatod elölről, mint az újabb szoftvereket. Rutinból nem sokáig tudsz dolgozni velük, noha felhasználóbarátnak nevezik őket. Nem így van, hanem éppen fordítva. A felhasználótól várják el, hogy fejlesztésbarátok legyenek, sőt sűrűn gépcserebarátok is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr965168722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása