Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.09.21. 09:23 emmausz

Három levél (szerkesztett változat)

Kedves P!
Sok  imaórát hallgattam, de a Tiáltalatok a MR-ban vasárnap megimádkozott irgalmasság rózsafüzér volt számomra mind között a leghitelesebb. Egyszerű őszinteségével, az artikuláció tisztaságával, a hajléktalanok szövegmondásával.
Szívesen hallgatom újra és újra az archívumban. Légy szíves, tolmácsold gratulációmat közösségednek. Az Isten áldja a hajléktalanokat is, akik ebben Krisztusra emlékeztetnek (az Emberfiának nincs hol lehajtania a fejét.)  
Egyben fogadjátok rövid gondolataimat erről a korábban nekem ellenszenvesnek tűnő imádságról:
Én nem tudtam meghallgatni az irgalmasság rózsafüzérét, mert egy szöveget ötször, egyet pedig ötször tízszer, azaz ötvenszer ismételnek. Az elsőt azért nem álltam, mert hogy jövök én ahhoz, hogy felajánljam az Atyának szeretett Fia, a mi Urunk testét és vérét, lelkét és istenségét engesztelésül bűneinkért. Méltatlan vagyok rá.
Aztán rájöttem: Úgy, hogy mindnyájan a királyi papság részei vagyunk. Márpedig a szolgálati pap a misében ugyanezt teszi. Az egyetlent és legnagyobbat, aki kedves az Atya előtt, azt ajánlja fel. Mi Jézus és Szent Fausztina nővér jóvoltából hasonlóképpen tehetünk. Nem a kenyérrel és borral, hanem a szavak elimádkozásával.
A másik a szakadatlan ismétlés: „Jézus fájdalmas szenvedéséért irgalmazz nekünk, és az egész világnak.”
Hát minek nézzük mi az Istent. Nem érti meg azonnal? 
Aztán eszembe jutott a leprás szíriai, Naámán esete, aki mérgében sarkon fordult. 
Minek mártózna meg hétszer a Jordánban?
Azért, mert ezt kérték tőle. 
Tőlünk pedig nem hétszer, de ötvenszer ismételt szöveget kér Jézus. 
Én úgy oldottam meg a dolgot, hogy a fájdalmas olvasó titkait látom bele a mondatba. 
A múlt-jelen-jövő világért való szenvedést előre látta a Mester. 
A vérrel verejtékezéshez jönnek a kínokat fokozó többiek, az ostorozás, a tövisekkel való kínzás, az alig élő istenember útja a kivégzőhelyig … a negatív erőknek való végső megfosztottsága és kiszolgáltatottsága. 
Nos, így már nem tűnik elviselhetetlen redundanciának.
Eddig több mint 100 emberért mondtam el az irgalmasság órájában, a kegyelmek áradásának órájában, 15-16 között, amikor Krisztus Urunk meghalt.”
Ég áldjon!
Barátsággal: 
M
2. Kedves M!
Megengeded, hogy elmélkedésedet felolvassam a hajléktalanok előtt, a vasárnap délutáni szentmisén? Tanítani kell őket, tanítani kell magunkat is a szentolvasó imára. Egyetlen gondolat: „minek nézzük mi az Istent"? Épp erről beszéltem vasárnap a szentmisén. Ha valaki meghallja, ők biztosan. Ahogyan Te is meghallottad az ő imájukon keresztül az Irgalmas Jézust.
Csak egy sor választ kérek!
Szeretettel:
P

3. Kedves P!
Megtiszteltetésnek tekintem. Az Ég segítsen Téged és munkádat tovább is!
M
PS.: Felhatalmazás hiányában a névrövidítéseket megváltoztattam.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr845169865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása