Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.06.15. 10:13 emmausz

Yesterday

Ha azt írom: tegnap, hihetetlenül prózai cím. Ha azt, hogy Yesterday, mindenkinek egy világhírű dallam szólal meg belső hallása jóvoltából. A slágernek az anekdota szerint igen prózai a keletkezéstörténete. Paul Mc Cartney hazatérvén palacsintát szeretett volna enni, ezért körbeudvarolta feleségét dalolva: Palacsintát szeretne így meg úgy. Utóbb elmesélte társainak, akik rávették, hogy a semmitmondó szöveget cserélje le valami közérdekűbbel, de a dallam jó, az maradhat. Így született meg Mc Cartney leghíresebb dala, a Yesterday. Így esett, vagy nem így esett? Aki nem hiszi, járjon utána. A mi tegnapunk egészen más káposzta.
Nyaralnánk, de ahhoz minden kocsira szükség van. Eszi fene, előrehoztuk az autó műszaki vizsgáját, legyen startra kész, amikor szükség lesz rá. R. említette, hogy szülei házához közel kedves ismerős üzemeltet egy vizsgáztató helyet, és ő szívesen vállalja, hogy elviszi oda. Olajcserés – mondom én. Nem gond – mondja ő. Maga lecseréli az olajat és a szűrőt.
Jó. Ebben maradtunk.
Mindez tehát nászunk közelében működik. Ám R&K Ráckevén megnagyobbítja saját otthonát.
Mi lenne ha...?
Az lett, hogy megtekintettük a ház rendes átalakítását. „Hej, kora reggel délelőtt, ácsolják a háztetőt. Fenn a tetőn a cserepes, rakja már a cserepet. No, eddig jutottak.” Ami még jön. „Füstöl a kémény kész a ház, látogasd meg kispajtás.” Tegnap nem füstölt, anélkül is mindenkinek „nagy melege vagyon”, mint Kukorica Jancsinak, aki szintén ráckevei. Tegnap mindezt a kitérőt azért tettük, mert nászunk korábbi meghívására igent mondtunk. Mivel ők Csepel-szigeten laknak, autóba vágtuk magunkat és hamar odaértünk. Mi szem-szájnak ingere, mind kielégítést nyert. Ettünk-ittunk, jót mulattunk. Elmeséltük, amit el akartunk mesélni, meghallgattuk, amit ők akartak elmesélni. Kedves vendégszeretetüket ezúton is hadd köszönjem meg többünk nevében.
Ismerjétek el, van abban valamiféle (rám nem jellemző) logisztikai bravúr, hogy három dolgot hoztunk össze egy alkalomra. Házmegtekintés, vendégeskedés, műszaki vizsga. Néhány képet bizonyságul a FB-ra teszek.
Összefoglaló a Jób 2-höz. A történet újabb szállal gyarapodik. A sátán – tapasztalva korábbi kudarcát – tovább ostromolja az ég Urát, hadd próbálja meg még egyszer Jóbot. Ezúttal megbetegítheti, de meg nem ölheti. Jób bőre fekélyes lesz. Egy cserépdarabbal vakargatja magát naphosszat. Felesége kárpálja: „Átkozd meg Istent és halj meg!” Jób kitart: „Mint valami féleszű asszony, úgy beszélsz. Ha a jót elfogadjuk Isten kezéből, miért ne fogadnánk el a rosszat is?” Meglátogatja őt három barátja: Elifáz, Bildád és Cofár. Együtt sírnak vele, és hét napig némaságban éjjel-nappal mellette ülnek a földön merő szolidaritásból. Közöm. Ugyanaz, mint a tegnapihoz. Isten próbára teszi teremtményét, és mint az aranyat megvizsgálja, letisztítja róla a salakot. Jób kitart. Barátai vele virrasztanak együttérzésből, szeretetből. Jób saját feleségénél is jobban tiszteli az Urat, mi több, rendreutasítja.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr547545422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása