Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.01.28. 03:40 emmausz

A szabál az szabál

- A német kifejezést - Befehl ist Befehl, a parancs az parancs, többször idézi a KuK seregben katonáskodott Tömörkény István.
- „A szabál’ az szabál’” kifejezés pedig egy kabaréjelenet nyomán honosodott meg jó fél évszázada. 
Ám a szabályos szabályoknak itt nincs vége.
- Egyes vélemények szerint a szabály arra jó, hogy legyen mit felrúgni.
- Az író Esterházy Péter szerint a művészeti folyamatok szigorú szabályok/törvények szerint történnek, csakhogy ezek a szabályok alkotás közben folyamatosan változnak.
- De könyörgöm, ha állandóan változnak, akkor nem törvények, hanem ez az egyensúlyi helyzet… És ami létrejön az (csak egy) új egyensúlyi helyzet, egy igazság – változtatja meg Váli D.
- Magyarán, akkor a szabály a megengedett folyamatos változás – teszem hozzá én.
- A piarista matematikatanár – P. Pogány J. szerint az ő feleltetési algoritmusa azért megfejthetetlen, mert feleltetési szokásainak egyáltalán nincs rendszere.
- Ezek után magamra maradtam annak eldöntésével, hogy mit fogadjunk el igaznak. Erre jutottam: „Senkinek a véleményét ne fogadd el; ezt az enyémet se.” Hihihi.
***
Kaptam egy utcai plakátot. Rajta a művész vállán egy cica. A plakát szövege: VÁLI Deske.hu
Szép képek, GODOT GALÉRIA. 2020. február 5.  – március 7.
Még sose voltam festőművész kiállításmegnyitóján.
A Godot Galéria Kelenföldön van a Bartók B. út 11-13 alatt.
***
Három favicc:
1. Mi a különbség a tévedés és az üvegtál között?
A tévedés lehet fatál-is.
2. Miért temetkezik az indián a hegyoldalba,
Mert ott a temető.
3. Mi a különbség a szög és a bögre között?
Hát az, hogy a bögrét lehet szögre akasztani, de a szöget nem lehet a bögre akasztani.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7115432022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása