Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.02.21. 07:38 emmausz

Beton-interjúból (MK)

„Írni kell…”
Ha Beton emeritus püspök blogot írna, olyasféle posztok születhetnének tőle naponta, amilyen gondolatoktól súlyos a vele készült interjú anyaga. Ebből szemezek, ez lesz mai posztom.
BB-t baleset érte: Beton találkozott a betonnal, majd a balesetet követően egy epeműtéten esett át, rádöbbent: ez üzenet volt az égiektől. Az isteni jelet pedig illik komolyan venni. Van, aki meghal baleset miatt, vagy súlyos betegségek érik koránál fogva. Béla atya sem mai gyerek,
 79 felé tart… elég sokat alszom - mondja -, most 19 pirulát szedek naponta.
Én ugyanennyit két adagban.

...a mostot éljem meg jól… életünk utolsó szakaszában rejtett betegségek is előjöhetnek  …érdemes nyitottnak maradni minden újra, szokatlanra, és ne azon búslakodjunk, milyen volt fiatalságunk. Különben is: az örökkévalósághoz képest mindenki fiatal… elégettem a 40–50 éve írott jegyzeteimet… Szakítani a múlttal, a jelenben élni. Igaz gondolatok. Jegyzetégetés? Ő tudja. Szent II. János Pál is kérte ezt P. Dziwisztől, aki azonban nem teljesítette a pápa kérését. Nekem az volt furcsa.
Könyveimből sokat elajándékoztam, a kaposvári megyei könyvtár is rendszeresen kapott tőlem. Egynegyedét hoztam csak magammal… Mi is kb. negyedére csökkentettük könyvállományunkat, amikor visszaköltözött a fiatal generáció.
Tanítványom egy háromoldalas levélben leírta, mennyit gazdagodott  a könyvből, amely a Pásztorok sorozatban jelent meg vagy tizenkét éve a Szent István Társulatnál. A pozitív visszajelzés ritka, mint a fehér holló, viszont annál becsesebb.
Aranymiséjének egy mondata: az ötven év azzal telt, hogy mindkét kezével védett az Úr. Egyikkel tartott, a másikkal pofozgatott… Többek között ezektől a karakteres megfogalmazásoktól beton a Beton.
Imádkozom OV-ért mindennap. …Sokan lehetünk.
A jövőre nézve én is egyetértek a Várkert Bazárban mondott nagy ívű beszédében elhangzottakkal… Én is.
Imádkozom, hogy hazánk kormánya az üldözött keresztények megsegítése mellett el ne felejtse a hitet, ha az Európai Uniót akarja megmenteni a széteséstől: úgysem csaphatja be Istent. Az egyháznak, mint intézménynek pedig létezik egy lelki oldala is. Jézus nem a szerint hív istenkövetésre bennünket, hogy ki katolikus, református, fideszes vagy jobbikos...
Őszinte ökumenikus megfogalmazás.

– 2020 a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus éve jól sikerülhet: Vélhetően az Úristen irgalmas lesz hitetlen híveihez. Egyre kell figyelnünk: ne bókoljunk a világnak! Beton két lábbal áll a földön. Nincsenek illúziói, de éles meglátásai igen.
Hogy lesz-e újabb könyvem? Egyelőre nem, de ha mégis, akkor meg nem tudok ellene tenni; írni kell… Kívánom neki az említett ihletet.
A műtétem napján volt a lyoni merénylet; leszúrtak valakit a pályaudvaron….: ahol valami nagyon jó készül, ott az ellen oldal sem tétlenkedik… Igen. Vö. eluralkodó bűn és túláradó kegyelem (Pál ap.), fény és az árnyék.
...utódjáról:  „Varga Laci atya már a kezdetekkor nullából négyes fokozatra kapcsolt csapatával. Aki annyit adorált életében, mint ő, az nem veszíthet.
Aki Istennel van, az ellen érdemben semmit se tehet a gonoszság.  
Jézus Krisztus sem magtárt akart a magoknak, hanem vetést…
A szokásos tömör Beton-fogalmazás.

Milyen mélyen igaz! - betoniáda, veretes maxima.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7915484048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása