Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • emmausz: Bizony. Értelmes lányka. (2020.02.28. 07:59) Nyam-nyamm
  • emmausz: Igen. (2020.02.03. 14:08) Reggelek Bakonybélben
  • Tiborné Kaposi: Igen, köszönöm itt is, hogy láthattam a képet. A fehér kanapé fölött nagyon jól mutat:))) (2020.01.24. 14:33) Műtők - műtermek
  • gond/ol/a: @gond/ol/a: ja, máris eszembe jutott, Váli Dezső!! (?) (2020.01.20. 12:38) Halál komolyan mondom
  • emmausz: Soraid segítenek megbirkózni naponta egy-egy témával. köszönöm reflexiódat és az Ég áldását kíváno... (2020.01.17. 14:43) Empátia

Utolsó kommentek

2020.03.20. 21:43 emmausz

Honlapra - holnapra

Tudtam, hogy bennem van a hiba. Olvasok egy könyvet az írásbeliség elterjedéséről a nyomdászat megteremtéshez kapcsolódóan (Vége a Gutenberg-Galaxisnak?), mely kötet a televíziózás, számítástechnika stb. elterjedése miatti paradigmaváltásról elmélkedik. Rettenetesen szószaporító, kevés használható információt felölelő kötet. Azért van bennem a hiba, mert a kötetet 1985-ben adták ki, amikor még alig volt flopi-lemez, még tán el se indult hódító útjára az internet, az email kapcsolat, s gyerekcipőben járt a mobil telefon. Ami akkor még nem volt vagy alig volt, az ma már nincs – vagy múzeumi kincs.
Mit akarok akkor a könyvtől?
Amiért tetszett, hogy könnyű papírra készült, nagy betűs kiadvány. Viszont tartalmát tekintve nem jobb, mintha mondjuk a WIN95 szoftver leírását lapozgatnám, vagy éppen a ZX Spektrumét. 
Abba is hagyom.
Csak az a baj, hogy a híradások, no meg a FB beszűkültek a korona-vírusra, s ezektől is már a falra mászom. Különösen a FB kever rendesen. A feltett szamárságok egymást érik a lapon. Egyetlen használható ötletem támadt mindössze, egy reklámterv, melynek fejbe kólintó szövege mindössze hat szóból áll, és így hangzik:
MARADJ OTTHON! MELYIK SZÓT NEM ÉRTED?
Ha ez se használ, akkor nincs tovább. Illetve van, de az már statáriális eszköz, katonaság által kikényszerített helyben járás. Lehet, hogy megérné. Amikor grafikusan ábrázoltan találkoztam az egymással érintkezők különféle sokaságaival, akkor nemcsak az tűnt szembe, hogy ha kevesebben találkoznak egymással emberek, akkor elhúzódik a fertőzési folyamat, hanem az is, hogy a fertőzési esetek száma lelappad. Magyarán sokkal kevesebben lesznek áldozataivá a nyomorult vírusfertőzésnek, mintha nagy tömeg az, amely fittyet hány a megbetegedés valószínűségére. Lehet, hogy mégis ki kellene kényszeríteni az otthon maradást?
Közben kitavaszodott. Igyekeztem fotózni, mert egy újabb hidegfront visszahozhatja a télutót.
Még jó könyvet keresek. Ez a mai program.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1915539784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.