Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.04.06. 10:29 emmausz

Ide figyelj...

„- Bornemissza Gergely! Te király hadnagya! Hallod-e? Nálad van egy török gyűrű. Énnálam van egy magyar gyermek. Az a gyűrű az enyém. Ez a gyermek a tied… Ha a szavamnak nem hiszel, majd hiszel akkor, ha a gyermeked fejét a várba dobatom... Hallod-e Bornemissza!”
Hogy kerül most ide ez a szemtelen fenyegetés?
Úgy, hogy olvastam Volodimir Zelenszkij alpári hangvételű felhorkanását, aki Jumurdsákéval azonos stílusban üzent OV-nak:
„Magyarországra térve, itt meg kell állnom, őszintének kell lennem (Miért? Idáig hazudtál?) Egyszer s mindenkorra el kell döntenetek, hogy kinek az oldalán álltok… Ide figyelj, Viktor, tudod te, mi történik Mariupolban? Ha megteheted, kérlek, menj le a folyópartra...” És így tovább, és így tovább.
Egyes kommentelőknek feltűnt, hogy Orbán milyen visszafogott hangnemben válaszolt - bár határozott elutasító módon - erre a szemtelenségre. Milyen alapon csinál ez az alak programot egy független állam miniszterelnökének?
Kedves VZ, azt szokták mondani az ilyesmire, hogy „nono, nem őriztünk együtt disznót”.   
Lám, nincs semmi új a nap alatt.
Ami most van volt az régen is. Régen is, most is mindig akadnak olyanok, akik lemennek kutyába, és meg vannak sértődve, hogy nem kapnak fenyegetésükre behódoló választ.

Az is eszembe jut, ahogyan Morus Szent Tamás üzent az őt fenyegető VIII. Henriknek:
„A gyerekeket szokták ijesztgetni.”
***
Az orosz és az ukrán vezető politikus keresztneve Vlagyimir, ill. Volodimir. Egyaránt hatalom és béke a jelentésük. Vajon melyikük hatalma és békéje fog érvényesülni a harcok után? Melyik hatalom békéje?
***
Meghalt Pákozdi István pap, aki 1955-ben született. Nyugodjék békében! 
***
Vettünk két képet Roznik Bálinttól.
Szépek.
Mutatom a FB-on.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9117798735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klára Enikő Ágnes Hegyi 2022.04.06. 11:07:30

Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót!
Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári
süti beállítások módosítása