Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.10.07. 17:54 emmausz

Időmúlás

Az első hetven letelt, mondhatom feleségnek, aki ma az újabb hetvennek lendül. Tegnap csiszológépet vásárolt. Két felületet is le kellene csiszolni.  Majd az ünnepnap után valamikor.
Ma ISTEN ÉLTESSE, áldja meg és őrizze meg boldogságban, egészségben.
***  
Nem vagyok túlsúlyos, csak húsz centivel alacsonyabb a kelleténél – mondhattam vagy harminc éve.
Nem vagyok túlsúlyos, csak ötven centivel alacsonyabb a kelleténél – mondhatom most.
***
Emlékszik-e még valaki az olasz Totóra? Olvasom, az egykor legnagyobb olasz komikusról, hogy az osztály szamara volt. Negyedik általánosból visszaküldték a harmadik osztályba, mert örökké bohóckodott, röhögtette osztálytársait, akik persze tapsoltak neki.
Felnőve az lett a dicsősége, ami miatt megbuktatták. Nem volt a tanítóknak türelmük s főleg idegrendszerük Totó marháskodásainak elviselésére.  Kétségtelenül zavarhatta az órákat.
Gondolom, Karinthy Fricike is az idegeire ment Frölichnek. Valamiért bőséges anyaggal rendelkezett a zseni író a Tanár úr, kérem c. könyvéhez.       
Nem könnyű a bohócok élete. A közismert anekdota arról szól, hogy a bohóc kedélyállapota kissé megromlott, s ezért felkereste az orvost, aki azt ajánlotta, hogy menjen el a cirkuszba és nézze meg a műsort. Pali bohóc biztosan fel fogja vidítani. Mire a bohóc. Az ki van zárva: Én vagyok Pali bohóc.
Egy kis nyelvgyakorlat a bohóc nótájára - óc végű szavaink:
bohóc, palóc, gombóc, len-kóc, árbóc, martalóc, kanóc, póc, takonypóc, daróc, pokróc, móc, Galambóc, Garbóc, Túróc, Dámóc.
***
Ki mondta, hogy én pesszimista volnék? Íme a kontrája. A FülesBagoly rejtvényeiből a legélvezetesebb feladványokkal kezdem, s haladok az unalmasabbak irányába.
A sorrend kb. ez. Anagramma, rejtvényszigetek, szerkessze újra, ikerrejtvények, keretjáték, kockavadászat, s aztán a gagyi rutinfeladványok ilyen-olyan néven.  Ezek soktürelmet igénylő rutinmunkák. De hát valamennyire unaloműzők.
***
Érdekes megfigyelésem, hogy az időre megfejtendő kvízjátékok, szókeresők nekem nehezebbek. Nem szeretem a versengést, úgy látszik, gátolja az időkényszer a teljesítményemet. Ennél fogva, ha csak tehetem, kerülöm őket.
Zene.
Most Jáva, Bali hangszeres világába visz kuriozitásokat kedvelő magam. Egy gamelán zkr. muzsikál.   
https://www.youtube.com/watch?v=sZZTfu4jWcI
  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1616231338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása