Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.10.08. 14:39 emmausz

Tudósítás

Még nyílnak a kertben az őszi virágok, még fújja a szellő az új ökörnyálat,
de ellepi mind a gyümölcsöt a banka, a százféle formáju poloskafajta.
Még tündöklő napsugár pásztázza a tájat, még langy meleg párosul a' sugárzásba.
De bennmaradásra int a fránya covid, fenyegetve hogy életünk – netán - rövid.
Igaza van mindenkinek, aki vallja, hogy a félig telt pohár félig üres.
Igaza annak, aki vallja: A kirándulás jó volt, csak az a hülye Fuszula ne jött volna velünk.
Igaza annak, aki kimozdul, és annak is, aki nem mozdul.
Magam olvasok, ha van mit.
Most van.
Mivel életem második felében alkotó emberek közegében éltem, közelről tapasztaltam, mennyire fontos, hogy a művész, az író visszajelzést kapjon. Lehetőleg igazat, még lehetőbben pozitívet, s leglehetőbben néhány értékelő-méltató sort.
Ha másképp nem megy, megírja önmaga köszöntőjét (Ünnepi dalomat zengem, a Jóisten éltessen engem… mondjátok hát: Ácsi! Éljen soká Jóska bácsi.)
Ha cenzor, megírja, hogy az olvasott cikkek elfogadhatók, s mondania se kell, hogy saját cikkeivel nagyon meg van elégedve.
Ha fafaragó, bemegy a sarki boltba, ahol bizományba hagyott néhány esztergált gyertyatartót. Megkérdezi, mennyi az ára, és boldogan visszavásárol 3 db-ot, hozzátéve, hogy gyönyörűek.
A színész, az énekes, az együttesek halála volna, ha a taps – lehetőleg vastaps – elmaradna.       
Most idézem PP-t: „Atya! … a történet megelevenedett előttem. Találkoztam a szeretettel…. Nélküled nem érhettem volna meg ezt a napot. Nem tudom megfogalmazni, hogy milyen hálát mondjak. Bocsáss meg, hogy semmit se adhatok érte.” Az író folytatja: Elbizonytalanodok, hogy ki adott vagy kapott többet. Mentőövet dobtál felém, amely kisegít mocsaramból.
Hát igen.
Az írás lövés a sötétbe.
Hogy kit, s főleg hogyan talál el, hogyan érint, leginkább titokban marad.
Igaztalan volnék, ha visszajelzéseket várnék soraimra. Hiszen a nyilvános napló nem levél, amely válaszra vár.
Mindenesetre bevallom, hogy jól érintettek általában az olykor-olykor érkező megjegyzések néhány kekeckedéstől eltekintve. De ennyi belefér.
***
Zene. Nem hagyott békén a gondolat, hogy a bennem megszólaló békés klarinétmuzsikát meg keressem a youtube-on. Tíz percen belül megkerült a Mr. Acker Bilk-felvétel. Ma is zene.  
https://www.youtube.com/watch?v=Q7jZeXvpyZQ

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7216232286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása