Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.01.12. 02:28 emmausz

Emberek

Nincs még három éve sem, hogy M. és két fia, no meg én és Tücsi kocsiba szálltunk, hogy a kórházban meglátogassuk az újszülött Ritát a szülészeten. Nem volt covid, de talán influenzajárvány igen, mert üvegablakon keresztül tekinthettük meg az új babát. Aranyos filigrán teremtést mutatott Elvi, ő Rita. Egyként örültünk mindnyájan, de Domi elragadtatott kitörésére emlékszem legerősebben. Mutogatott a kistesóra, és így örömködött: „Milyen kicsike a feje, milyen kicsike a kezecskéje, milyen kicsi a lábacskája, milyen kicsi a fülecskéje, milyen kicsi az orrocskája, milyen kicsi a szájacskája…”  
Azóta Rita megnőtt, ahogy kell, de húga fog születni hamarosan. Mária Klárának várhatóan éppoly kicsi lesz a fejecskéje, a lábacskája, a kezecskéje és a fülecskéje. Vigyázó szemünket most Micáékra vetjük, mert bármikor megindulhat unokánk világrajövetele. Ha tehát néhány napig elhallgatok, akkor az azért van, mert sürgősebb dolgom akadt, mint a posztolás.
***
Régóta foglalkoztat az a történet, amelyet Csiától hallottam, hogy Ivánnak (76) prosztatarákot állapítottak meg. Csia egy afrikaitól hallott arról, hogy a barackmag hatásosan gyógyítja ezt a bajt, de arra nem tudott válaszolni, hogy mennyit és meddig kell szedegetni ezekből. (A hivatalos orvosi vélemény szerint nincs semmiféle kimutatható hatása a magnak, sőt nem tartják a hatóanyagát sem vitaminnak [B-17]). 
Ma megkérdeztem a pácienst, Ivánt mint hiteles tanút. Arra nem válaszolt, hogy édest vagy keserűt evett-e, de arra igen, hogy mi történt. Ide írom válaszának a nyersfordítását minden változtatás nélkül.  
Az új világnyelven fogom megtenni, mert Siri folyamatosan elutasítja az „anyanyelvet”. Igaz, azt hiszem, a nővéred [öcsénk, Csia] mesélt erről, és sikerült. Az adagolás véletlenszerű volt, néha napi 5 mag, néha több, 7-8 nem feltétlenül minden nap ... Figyelmeztettek, hogy túl sok mérgező lehet, de nem történt semmi. Azt terveztem, hogy kezelni fogom azokat a kis pelleteket, felhívtam egy nap a teszt után: „nincs semmi ràkja ...,ֲ” elmondtam neki, amit szedtem, egy szót sem válaszolt ... ... elveszítik az állásukat!”
Iván esete miatt úgy gondolom, hogy a barackmag mégis csak többet tud, mint a viccbeli rendőrokosító almamag, amelyet Móricka ötösével árusított 1 forintért.
***
Szokolay Sándor megfogalmazását magamra is vonatkoztatom. Ezt nyilatkozza: „A képernyők bombázása elveszi a szem rácsodálkozását az igazán szépre. Nesze neked okos teló, számítógép FB, nesze neked tévé.”
***
Zene. Mert éppen ez dobolt most spontán a fülemben: Mozart, 40. szimfónia K. 550. G-moll, III. tétele. https://www.youtube.com/watch?v=3ovqdRbCe40

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9216385192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása