Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.03.14. 08:22 emmausz

VÁRUNK

Főfoglalkozásunk egy éve, és azóta egyre lankadatlanabbul:
VÁRUNK.
Várjuk, hogy vége legyen a pandémiának:
Várjuk, hogy viszonylagos védelmet nyújtson már az első oltásadag (Még másfél hét).
Várjuk a második adagot, még 24 nap.
Várjuk, hogy az is kifejtse hatását. Még öt hét. És
várjuk, hogy szépséges, jóságos rokonainkkal találkozhassunk.
A zsoltárost idézem, aki így fohászkodik:
Lelkem eseng az Úr után,
jobban, mint éji őr a virradat után.

Valahogy így vagyunk vele.
Jobban várjuk, vagy legalább úgy, mint az őrszolgálatos, aki várja, hogy
végre valahára leváltsák.   
***
Ha egy gyerek elvéti a hangok sorrendjét, rendben van. Ha egy felnőtt krigli helyett kirglit mond, már kevéssé van rendben, vagy mint az egykori öreg HÉV-utas, aki hot dog helyett „doghog”-ot emlegetett. De amikor a spanyol tévé szalaghírei között felfedezem, hogy Algéria helyett Argelia van írva, az más csaknem megmosolyognivaló. Márpedig spanyolul ez így van. A kérdés csak az, vajon nekik van igazuk, vagy a többi nációnak, amelyik úgy írja, ahogy mi is.
Hangzócsere egyebekben létezik a magyarban is. Példának okáért: Teher, de terhes.
A Vörös-tengerről olvasván érdekelni kezdett, hogy még milyen másszínű tenger létezik. Túlsok féle nincs. Ugye a Fekete-tenger, a már említett Vörös-tenger, a Sárga-tenger, a Fehér-tenger. Nincs többféle. Bár Côte d’Azur van, ám az csupán a Földközi-tenger színére utal.      
***
RJ-tól időről időre kapok képes és képtelen vicceket, szalonképes és szalonképtelen vicceket. Biztos, hogy egy tömbben érkeznek hozzá a poénok, és csak együtt tudja őket egy mozdulattal továbbítani. Megnézem az általa továbbított zsákbamacskát, és átszűröm őket, hogy a nekem tetszőket leválasszam a többiről. Legutóbb három maradt fenn a szitámon. Ezek:
1. Idős nő kérdezi a sarki rendőrtől:
Mondja, kérem: Most Budán vagyok vagy Pesten?
De asszonyom! Hogy lehet ilyen hülyét kérdezni?
Mit tegyek, csak maga van itt.
2. Bezzeg az én időmben: - Régen, amikor elment az áram, gyertyafénynél néztük a tévét!!!
3. A zöldteától úgy lehet lefogyni, hogy elgyalogolsz érte Kínába.
Ez utóbbi olyan ütős, mint az egyik kedves és ismert szóvicc:
A kétpúpú tevét az különbözteti meg az egypúpútól – aki akarja.

   

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4916460582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása