Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • emmausz: Bebizonyosodott, hogy az idézett vicc úgy kezdődik, hogy miért csak a mennyországban fognak magyar... (2021.09.13. 10:23) 52. NEK – Záró szentmise
 • Meg nem értett: "Rómában római módon élj, ha máshová kerülsz, ott a helyi szokás szerint élj!" Ez egy csodálatosa... (2021.07.06. 09:02) Nézem az EB-t
 • Meg nem értett: **vagy gyengítik erősítik egymást. Hát igen,messze nem írok olyan szépen mint te. (2021.07.01. 10:21) Balaton: igen-nem

Utolsó kommentek

 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • emmausz: Bebizonyosodott, hogy az idézett vicc úgy kezdődik, hogy miért csak a mennyországban fognak magyarul beszélni. Mert az örökkévalósági tart megtanulni. Nos, ha addig tart megtanulni, akkor addig nem... (2021.09.13. 10:23) 52. NEK – Záró szentmise
 • Meg nem értett: "Rómában római módon élj, ha máshová kerülsz, ott a helyi szokás szerint élj!" Ez egy csodálatosan szép (kirakat) mondás,de valójában egyáltalán nem gondoljuk komolyan. Ha ez komoly lenne,akkor a v... (2021.07.06. 09:02) Nézem az EB-t
 • Meg nem értett: **vagy gyengítik erősítik egymást. Hát igen,messze nem írok olyan szépen mint te. (2021.07.01. 10:21) Balaton: igen-nem
 • Utolsó 20

2021.03.26. 02:08 emmausz

Gyümölcsoltó Boldogasszonykor

Gyümölcsoltó Boldogasszonykor azt ünnepeljük, hogy a Názáreti Mária igent mond Gábor angyalnak, aki ilyen szavakkal fordul hozzá: „Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Veled van az Úr! Áldottabb vagy minden asszonynál. Kegyelmet találtál Istennél. Gyermeket fogansz, fiút szülsz, és Jézusnak fogod nevezni... Nagy lesz ő és a Magasságbeli Fiának fogják hívni… és országának nem lesz vége.” Minderről Lukács evangélista tudósít. (Lk 1,28skk.)
A szöveg módosított formában bekerült az üdvözlégy-imába. Az üdvözlégy bekerült a Szentolvasóba, az bekerült a hívek sokaságának mindennapos gyakorlatába.
Jól van ez így. Minden mindennel összefügg.
Okosok például megszámolták, hogy a föld légkörének minden köbmétere hét olyan molekulát tartalmaz, amelyet Jézus is beszívott. Persze nem látjuk, legfeljebb ha tudomásul vesszük. A hal se tudja, hogy víz veszi körbe, mi se látjuk a levegőt, sem összetevőit, csak Páltól azt, hogy „Benne élünk, mozgunk és vagyunk”, mármint Isten jelenlétében (Pál beszéde az Areopáguszon). Ugye Mustó P. SJ-t idéztem minap ezzel az állapotszerű jelenléttel kapcsolatban. Nem ismétlem meg.
***
Tegnap volt két hete, hogy a Vakci náció tagjai lettünk. Még 13 nap, és megerősíttetik tagságunk egy újabb dózis beadásával. É. nem rajong azért, hogy oltózkodjon. Zs. a kínaira vár, K. örül, hogy a Pfizert kapta, M. szerintem bármelyiket elfogadja, ha majd sorra kerül, mi kínaiban részesültünk.
Tombol a járvány. Behúzódtunk lakunkba. Csak a szemetet vittem le, s felhoztam a postát. Mi mást tehetnénk a nyomorult ragadozó virnyák jelenléte mellett.
***
D.e. online előadást hallgattunk, amelynek a keretében fiunk is előadott önkéntességkutatásairól. Már megírtam neki, hogy tetszett az általa elővezetett téma és annak a módja is.
Az önkéntesség mindenki számára nyitott. Bennem az fogalmazódott meg, hogy a hívek legszélesebb körében (globálisan akár) kezdeményezést kellene indatanom. Imával és böjttel feleljenek-feleljünk a politikai élet világszerte elburjánzó tisztátalansága ellen. Tegyük ezt sokan és sűrűn a közélet megtisztulása érdekében. Nem látok más utat. Kevés a szó, kevés az érvelés, kevés a taktika, kevés az emberi önérzet, kevés a tisztességes példa felmutatása, kevés az elért eredményekre hivatkozás. Több kell!
***
Olvasom tovább a zsidó folklór poéndús füzetét. Jók. Majd még idézek belőlük.
Reméltem, hogy ma már a FülesBagoly új száma vár rám a postaládánkban, de nem így van. Én várok a füzetre, míg meg nem érkezik.
Addig folytatni kellene lakásunk fölösleges vackainak felkutatását és kiselejtezését, ha már egyszer úgyis be vagyunk zárva, s a kukák meg üresek.               
    
 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3116479894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása