Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.04.21. 20:35 emmausz

Látogatás

Változatos nap áll mögöttünk.
Piliscsabáról megjöttünk.
De nem csak mi, a nyuszi is. Hoztuk. Hátul kuksolt a kocsiban. Most mi dajkáljuk néhány napig.  Nem viselte meg a helyenként rázós aszfalt. Pont.
A pici a nagyobb, a még nagyobb és a legnagyobb helyben élő unokát és szüleit látogattuk meg. A papát Isten éltesse, mert alkalma van, a többieket is, mert arra meg nekem van alkalmam/módom, hogy áldást kérjek rájuk. Szép hely, jó levegő, és kontrasztos időjárás. Hogyne volna az. Mi reggel vastag ködre ébredtünk a tegnapi zápor és szivárvány után.  Ám mire kijöttünk a miséről, a köd „köddé vált”. Napfényes langymeleg időben indultunk.
Elég sokat fotóztam, a nekünk mindig új környezetet. Majd teszek fel a FB-ra a posztom mellé. Magammal vittem egy közösségfejlesztésről szóló könyvet, hogy ha találkozom azzal az illetővel, akinek szántam, akkor megkapja, ha pedig nem találkozom vele, azt annak a jeleként fogom értékelni, hogy az égiek mást akarnak. Utóbbi variáns győzött.
Szépséges 25 éves Coltomat megtöltöttem benzinnel. Az egekben van az ár. A 95-ösé 430 ft/l. Na ja, infláció, nem megy a bolt, kevesebb benzin fogy. A kasszánál azzal vigasztalódtam, hogy a tank benzin árából a régóta gyűjtögetett pontjaim alapján 1800 ft-ot levontak. Így azt hihetném, hogy jól jártam. De fenét. Abból a pluszból engednek, amit korábban belőlem kicsikartak. Mégis jól van ez így. Én tudom, hogy ők tudják, hogy én nem tudom az ő turpisságukat. Tévednek. Tudom, de nincs módom kiszállni az ilyen-olyan kapitalizmusból.
Még pozitívabb, hogy porszívó közelében lévén, kikaristoltuk a kocsit elég alaposan. Nagyon ráfért a takarítás. Még a téli tűlevelek is az utastér kárpitján voltak.
Itthon kicsi elrendeztem a készült fotókat, és posztomhoz kóstolót kínálok belőlük.
Remélem sikerül visszaadnom a nap hangulatát.
***
Egyebekben egy kért írásom kitűnőnek taksáltatott. Majd megjelenik egy e-kiadványban.
Nem sok jelentősége van, hiszen jókedvemben alkottam a cikkemet, mégis jól esik a szakember elismerése.
***
Ceterum censeo suadeo usura verba Iesu: „ez a fajta [gonosz hamisság] csak ima és böjt által űzhető ki”.
Nosza!         

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4016508922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása