Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Meg nem értett: "Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamat... (2021.06.21. 15:43) Legyen vége már!
 • Meg nem értett: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés a... (2021.06.21. 11:40) Irgalmasság vasárnapján
 • Meg nem értett: "Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse) (2021.06.20. 22:51) Komód és jómód
 • Meg nem értett: Jók voltak! (2021.06.20. 22:35) Rendkívüli kiadás. Apák-napi poszt
 • Meg nem értett: "Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon é... (2021.06.20. 22:32) Válságos idők

Utolsó kommentek

 • Meg nem értett: "Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamatosan jót tett az emberekkel." Minden jó cselekedet,nézőpont kérdése és feledékenységé. " "Jézus bem... (2021.06.21. 15:43) Legyen vége már!
 • Meg nem értett: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés az,hogyan keletkezett a tyúk? A kérdés picit olyan,mint :Isten tud e olyan nehéz követ teremteni,amit... (2021.06.21. 11:40) Irgalmasság vasárnapján
 • Meg nem értett: "Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse) (2021.06.20. 22:51) Komód és jómód
 • Meg nem értett: Jók voltak! (2021.06.20. 22:35) Rendkívüli kiadás. Apák-napi poszt
 • Meg nem értett: "Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon élünk. Költői képnek szép,de nem a tenyerén,hanem Isten teremtéséBEN élünk. "Sorsunkra nézve legyen ... (2021.06.20. 22:32) Válságos idők
 • Utolsó 20

2021.06.04. 20:56 emmausz

Fontosnak vélem megjegyezni

Inflatórikus időket élünk. M.ék részleges felújításba kezdtek. Szépen haladtak rokoni segítséggel, s még tovább is együttműködve fogják a munkákat levezényelni. Milliókba fog kerülni.
Ma elhoztuk a legszükségesebb javítások után vizsgán átment autónkat. Köszönet érte nászomnak, aki a legkedvezőbb feltételeket biztosította a siker érdekében és az akciót levezényelte. Immár 24 éves a verda, de komolyabb baja nincs, ill. mégis: lassan elrozsdásodik a kasznija. Hiába, nem sivatagban élünk, és „rideg marhatartásban” részesül, azaz az utcán tartom folyamatosan.
Csak a kíváncsiság kedvéért ma összeraktam magamban, hogy mekkora napi költséggel jár manapság az, ha valaki autót tart. A luxus kategória biztos drágább, ez az öreg Mitsubishi napi 250 forintot emészt akkor is, ha egy centit se mentem vele. Ebben a vizsga, a kötelező biztosítás, a súlyadó, a gumicsere van benne, meg az időszakos kötelező orvosi vizsgálat költsége.       
Ehhez jön a benzinköltség, amit számítani se lehet többek között azért, mert a benzinár fel-le változik, és megjósolhatatlan, hogy hány kisebb-nagyobb út megtételére lesz szükség a következő időszakban.
***
Nem akartam többet lejegyezni Jézus barátja, Frans Horsthuis holland pap kötetéből, de a közeledő Eucharisztikus Kongresszust megelőző szócsaták fényében tán érdemes megidézni, aki ezt írja az ezredforduló környékén megjelent könyvében: „Európa egyháza a végéhez közeledik? – kérdeztem egy alkalommal. Erre az Úr így válaszolt: Nem közeledik a végéhez, ellenkezőleg: előre megy. Hogyan mondhatják az emberek, hogy rosszul mennek a dolgok? Nagyon is jól mennek! Európa egyházát újonnan illesztem össze, és rendezem el. Szeretem egyházamat, mely a beteljesedéséhez közeledik. Legyen számotokra fontosabb a szeretet, mint az igazhitűség. Mit is tudtok ti az igazi hitről? Ha nem éltek egymással szeretetben, nem álltok az igazság talaján.”
A könyvből kiderül, hogy mennyire rossz, hogy az egyház maga is elvilágiasodik, nagyon is ezen a földön akar berendezkedni, és biztonságát is itt véli megélni. Aki jó keresztény, annak nem a bűnökkel kell hadakoznia, hanem az élő Krisztushoz kell tartoznia: viszontszeretni azt, aki előbb szertetett minket, el odáig, hogy életét adta értünk. Ferenc pápa az intézmény egyszerűvé tételén dolgozik, a szegény egyházat kívánja megcélozni. Nincs könnyű dolga, de alighanem teljesen igaza van. Feltűnt a kiragadott idézetben az, hogy „az egyház előre megy”. Nemde a pápa egyik legsűrűbben használt kifejezése, hogy menjünk előre?
Ami a kongresszust illeti, nem a protokoll áll a középpontjában, hanem az Eucharisztia. Mindent ennek kell alávetni, s nem azon rágódni, hogy ki kit fogad, s mit nyilatkozik a politikát illetően.      

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3616582526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.06.18. 07:42:12

"Inflatórikus időket élünk." Ha blogot írsz,használni akarod szép magyar nyelvünket,hát használd. Ha pedig nem tudsz különbséget tenni a walkman és az infantilizmus között,gondolkodj el,melyiknek van szebb,használhatóbb magyar megfelelője. Írtad egy cikkedben,hogy nem szereted a fogyasztói társadalmat,látod,te is csak azt veszed észre,ami valamiért a szemedet szúrja. Olyan szép magyar nyelvünk van,használd bátran. (amúgy élvezhetően írsz,tetszik)

Meg nem értett 2021.06.18. 08:03:05

"Erre az Úr így válaszolt: Nem közeledik a végéhez (az egyház), ellenkezőleg: előre megy" Sajnos az egyház és benne a hivatalnok jellegű vezetőik nem tudnak haladni a korral. Nem tudják (vagy nem akarják?) eldönteni,min kellene változtatni és mit megőrizni. Nem mernek a zsidó Ószövetség ellen tenni semmit,mert gyávák. Egy kicsiny nép istenképzete egy adott korra vonatkozik,az idők változnak,okosabbak és talán bölcsebbek is lettünk. Az ószövetség a zsidókkal és isten lélektanával foglalkozik. Pontosabban a zsidók istenképzetével,hogy ők hogyan látták a Teremtőt. Amivel semmi baj,látták és elképzelték ahogyan akarták,szuverén joguk. De,hogy ezt lenyomták sok millió ember torkán,az érdekes. Beteges istenképzet,hogy isten a vízözönben elpusztította az embert,csecsemőt,magzatot,állatot,majdnem mindent és mindenkit. Nagyon sérült lélek talál ki ilyet. Sajnos az istenképzetetek ellent mond az intenfogalmatotoknak,mely egy szerető Isten képét festi le. Jegyezzétek meg,Isten élet igenlő és nem élet pusztító. Összekeveritek azzal,hogy Isten teremtésében,világában vannak élet pusztító dolgok.

Az egyház valóban előre megy,de amerre megy egy szakadék van.
süti beállítások módosítása