Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Meg nem értett: "Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamat... (2021.06.21. 15:43) Legyen vége már!
 • Meg nem értett: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés a... (2021.06.21. 11:40) Irgalmasság vasárnapján
 • Meg nem értett: "Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse) (2021.06.20. 22:51) Komód és jómód
 • Meg nem értett: Jók voltak! (2021.06.20. 22:35) Rendkívüli kiadás. Apák-napi poszt
 • Meg nem értett: "Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon é... (2021.06.20. 22:32) Válságos idők

Utolsó kommentek

 • Meg nem értett: "Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamatosan jót tett az emberekkel." Minden jó cselekedet,nézőpont kérdése és feledékenységé. " "Jézus bem... (2021.06.21. 15:43) Legyen vége már!
 • Meg nem értett: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés az,hogyan keletkezett a tyúk? A kérdés picit olyan,mint :Isten tud e olyan nehéz követ teremteni,amit... (2021.06.21. 11:40) Irgalmasság vasárnapján
 • Meg nem értett: "Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse) (2021.06.20. 22:51) Komód és jómód
 • Meg nem értett: Jók voltak! (2021.06.20. 22:35) Rendkívüli kiadás. Apák-napi poszt
 • Meg nem értett: "Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon élünk. Költői képnek szép,de nem a tenyerén,hanem Isten teremtéséBEN élünk. "Sorsunkra nézve legyen ... (2021.06.20. 22:32) Válságos idők
 • Utolsó 20

2021.06.07. 15:33 emmausz

Hangos hétfő

Ha rámenős fotós volnék, ma engedélyt kértem volna a két klímaszerelőtől, hogy munkálkodásukat megörökítsem. De nem vagyok az, és nem tettem. Helyette megérdeklődtem tőlük, hogy kérnek-e kávét. 50%-uk kért.
Tejjel, cukorral.
Vele tartottam.
A munka részükről bő két óra alatt elkészült.
Immár működik is az új légkondi, ezúttal Whirlpool. A munkások helyett a kész masináról készített fotót tudom csak megosztani. A helyén hagyott virágsztenderek feletti falrészre szerelték a kedves mesterek.
Szerelés és betonfúrások végeztével összeporszívóztak, a szemetet a masinák dobozába ürítették.
Távozásuk után aztán én is porszívóztam, Tücsi meg felmosott.
A porzsákot kidobtam, újra  cseréltem, hátha nem ette még meg a gép csapágyát a finom betonpor. 

A szükséges szekrénytologatás után az összetartozó részeket összecsavaroztam. Jól megizzadtam, pedig nem is én szereltem fel a külső és belső modulból álló monstrumot. Viszont az új készüléket bekapcsoltam, hogy segítsen lehűlnöm, ha már egyszer beköttettük.
Szerencsém volt a szelektív hulladékgyűjtőkkel. Mind a papírszemét, mind a műanyag belefért a kukákba. Csaknem meg is telt velük.
A 20 nyelvű használati útmutató könyvből kitéptem a magyar részt, hogy sose kelljen keresgetni többé a kötetnyi leírásban.
Még hátra van egy tanúsítvány szkennelése és mignon elemek beszerzése, hogy a távkapcsoló üzemképes legyen.
Immár tehát a megelőző intézkedésen túl vagyunk.
Mégse kívánom, hogy tartós kánikula alakuljon ki a nyáron.
Inkább annak örülök, hogy már június hetedike van, s eddig nem volt igazán melegünk. A forró szezonból hátralévő idő így mindenképpen kevesebb, mintha egész májusban a hőségtől kellett volna szenvednünk. Ráadásul két hét múlva kezdődnek rövidülni a nappalok. A besugárzás ideje tehát mindenképpen csökken. Persze még nem tartunk itt. A cseresznye még teljesen éretlen.
Késik a szezon.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5416584914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása