Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.09.04. 04:26 emmausz

Néhány téma

Csütörtökön egyformán kutyaütő volt a folyamatosan támadó angol és a folyamatosan védekező magyar focicsapat az első félidőben. A második félidőben rájöttek az angolok, hogy klasszissal gyorsabbak, technikásabbak nálunk. A felismerést tettek követték. Nosza, rúgtak négy gólt. Mondom feleségnek. Két dolog egyértelműen pozitív a vereségünk dacára. A stadion bevétele, és az a tény, hogy mi nem térdeltünk le a pályán. Végül is minden embernek azonos a méltósága.
***
Pénteken hajnalok hajnalán keltem, s mentem vérvételre. A korábbi alkalommal negyedik szúrásra sikerült megcsapolásom. Némileg tartottam hasonlótól, de ezúttal megúsztam. Igaz, hogy előtte háromnegyed liter vizet ittam, hogy írói vénám helyett vérvételre alkalmas vénám legyen.
***
Mária Klára unoka hosszas eredménytelen próbálkozások után megindult négykézláb előre. Nagy fejlődés ez: Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés Mári (Marcsi) lánynak.
***
Minap szöget ütött a fejembe, hogy Joe Biden biztosan látta a Forest Gump c. filmet.
Miért gondolom?
Mert Gump és Joe eljárása kísértetiesen hasonlítanak egymásra.  
A film futásepizódjából veszem a szövegmintát.
- „Minden különösebb ok nélkül elhatároztam, hogy futok egy kicsit. Miért ne menjek el az utca végéig”, miért ne menjek el a város végéig stb.
Végül elment az Atlanti óceántól a Csendes-óceánig és vissza – többször is.
- Futottam 3 év 2 hónap 14 nap és 16 órát.
- Azt hiszem, most hazamegyek, elmúltak a futásnapjaim.
- És akkor velünk mi lesz? – kérdezték a követői.
De nem kaptak Gumptól érdemleges választ.
***
Nagyban hasonló valósult meg.
- Az USA elhatározta, hogy „demokráciát telepít” Afganisztánba.
- Elment oda – távolabbra, mint az Atlanti-óceán.     
- Követőkre talált a NATO-szövetségesekben, a katonák elkísérték az ázsiai országba.
- Lehúztak ott 20 évet.
- Elmúltak a „demokráciateremtés” évei, napjai. Biden gondolt egyet, hazavezényelte katonáit.
- És akkor velünk mi lesz? – kérdezték a NATO katonái?
De nem kaptak Joe-tól érdemleges választ.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9816679444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása