Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • emmausz: Bebizonyosodott, hogy az idézett vicc úgy kezdődik, hogy miért csak a mennyországban fognak magyar... (2021.09.13. 10:23) 52. NEK – Záró szentmise
 • Meg nem értett: "Rómában római módon élj, ha máshová kerülsz, ott a helyi szokás szerint élj!" Ez egy csodálatosa... (2021.07.06. 09:02) Nézem az EB-t
 • Meg nem értett: **vagy gyengítik erősítik egymást. Hát igen,messze nem írok olyan szépen mint te. (2021.07.01. 10:21) Balaton: igen-nem

Utolsó kommentek

 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • emmausz: Bebizonyosodott, hogy az idézett vicc úgy kezdődik, hogy miért csak a mennyországban fognak magyarul beszélni. Mert az örökkévalósági tart megtanulni. Nos, ha addig tart megtanulni, akkor addig nem... (2021.09.13. 10:23) 52. NEK – Záró szentmise
 • Meg nem értett: "Rómában római módon élj, ha máshová kerülsz, ott a helyi szokás szerint élj!" Ez egy csodálatosan szép (kirakat) mondás,de valójában egyáltalán nem gondoljuk komolyan. Ha ez komoly lenne,akkor a v... (2021.07.06. 09:02) Nézem az EB-t
 • Meg nem értett: **vagy gyengítik erősítik egymást. Hát igen,messze nem írok olyan szépen mint te. (2021.07.01. 10:21) Balaton: igen-nem
 • Utolsó 20

2021.12.30. 10:48 emmausz

Még egyet alszunk és…

Még egyet alszunk és másodjára már újévre ébredünk. Van, aki összegez. Én nem szeretem ezt a műfajt. Egymondatos összegzésem tréfára fogva így szól:
2021 a Bords Eve volt!
Egész évben ezt a margarint kentük zsemlénkre.
Az év során megírtam több mint 370 posztot, s alkalmasint több mint 500 fotót megosztottam. Hogy vajon jól tettem-e, az kérdés. Valamennyire megmutattam magamat, észjárásomat, viselt dolgaimat. Ez lehetett unalmas és lehetett építő. Úgy vagyok vele, mint mások, akiknek más a szakmájuk. Lehet, hogy nem ők sütik a legjobb kenyeret, mégis naponta megteszik, hogy dagasztanak, sütnek. Ehhez értenek, ha értenek, máshoz meg nem, vagy csak alig.
Megírtam kb. 10 cikket, korrektúráztam néhány könyvet. Ezeket mindjárt véleményeztem is. Befejeztem Prokop Péter életművének olvasását, elkezdtem Móráét olvasni.
Írtam néhány Festschrift-kötetbe és egy piarista antológiába, amely iskolájának adózik azok részéről, akik az átkosban oda jártunk.
Változatosabb fotókat szerettem volna készíteni. De ez csak úgy sikerülhetett volna, ha sokat járok sokfelé, és hagyom, hogy hassanak rám a különféle vizuális élmények. Ám ez egyre kevésbé van így. Valakinek értésére adtam, hogy koromnál fogva mostanában már egészen közeli valamiket fotózok.  Lehet persze mondani, hogy a minőség nem függ össze a látottak sokféleségével, inkább a látásmóddal, ami közelíti, vagy sem a lényeget. (Ld. VD., aki évtizedek óta egy témán dolgozik.)
***
Ma pl. a semmit fotóztam. Avagy mit lehet a ködből kihozni? Mivel az üzletközpontba mentünk a Nánási úton, mondom az asszonynak: Akkora a köd, hogy nem látom a műszerfal sebességmérője állását, ezért megyek a megengedett max. sebességnél gyorsabban.     
Egyszer hasonló lódításra vetemedtem. Egy kolleginával volt találkozásom a Batthyány téren. Köd ülte meg a Dunát. Mondom neki: Nézd, ellopták a Parlamentet. Csakugyan nem láttuk a helyén. Elrejtette a tejfehér ragyogás.
M. unokának annyira tetszik a Parlament, hogy sok fotót készített már róla. Legszívesebben olyan lakást bérelne, amelyből az Országházra lát. Ez tán a budai hegyoldal egyik lakása lehet(ne).
Tres romantique.
        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4116798828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása