Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.10.11. 12:52 emmausz

Mint Charlie és Algernon

Egy kezdeményezést támogatva fiunk annak idején több, általunk már nem használt kerékpárt adott át annak a fiatalembernek, aki ezeket felújította, használhatóvá tette, és odaajándékozta beteg gyerekeknek és egyéb rászorulóknak. Nem győzöm dicsérni az eszét.
Parkolóban várakozva azt láttam, hogy minden egyéb autó rendszáma frissebb a mienkénél. Valamikor ez nem így volt. De most így van.
Kocsim 26 éves én hetvenhat.
Két évenként megmérettetünk úgy, mint Charlie fiú Algernon egérrel a labirintusban. Eddig az autó átment rokoni javítások és levizsgáztatások után, hála Ferinek és mindazoknak, akik az autót a helyszínre segítették.
Ami az én megmérettetésemet illeti, tele volt macerákkal, bár így vagy úgy, eddig végül is megkaptam a kétéves folytatást.
Még háromnegyed éve van az autónak, még bő egy évem nekem magamnak. Hogy aztán mi lesz, csak a jó Isten tudja.
Mindenesetre felmerül bennem, hogy egy statisztikai elemzés szerint az idősek nem okoznak több balesetet az egyéb korosztályoknál, sőt, általában óvatosabban vezetnek ismerve lassúdó reflexeiket.
Azon gondolkoztam, hogy mekkora társadalmi hasznossága volna, ha a biciklikhez hasonlóan az öregek kocsiját is megreparálnák azzal a szándékkal, hogy a már nehezebben mozgó emberek mindennapjait megkönnyítsék lehetővé téve, hogy eljussanak a boltokba megvenni a szükséges napi élelmiszereket, eljussanak az orvosi rendelőbe, a patikába és a templomukba is.
Lehet persze mondani, hogy menjenek taxival, hogy kérjenek házhozszállítást, hogy hívják ki a házi orvost s nézzenek on-line misét.       
Ehelyett én megengedném nekik, hogy a kétévenkénti hercehurca helyett folyamatosan vezethessenek, ameddig jól érzik magukat a bőrükben. Ha valaki rosszul van, úgysem ül a volán mögé. Nem is olyan Istentől elrugaszkodott felfogás ez. A világnak van olyan része, ahol a vezetést nem kötik hivatalos egészségügyi vizsgálatokhoz.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7617951832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása