Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.11.08. 10:20 emmausz

Köd van

Néhány napja tudom, hogy jelenleg már az emberiség összlétszáma meghaladta a 8 milliárd főt. A 8 md főhöz ugyanannyi törzs tartozik és négyszer annyi végtag is. A 8 md fele férfi, a fele nő. A 4 md nőből kell a nősülőnek kiválasztania a megfelelő partnert, akit az Isten neki szánt. Ez nem könnyű, mert a fiatalok ismeretségi köre meglehetősen határos. Redukáltatik a számba jöhető lányok száma néhány tucatra. Ezekből kell tovább finomítani a lehetők körét. Végül fennmarad a szűrőn egy-két alany, akik a leányvásáron részt vesznek.
Óhatatlanul a Ford egykori reklámszlogenje jelenik meg képzeletemben: T-modellünket az Ön kedvenc színében szállítjuk, amennyiben kedvenc színe a fekete.
***
Korábban született Farkas G., egykori osztálytársam kötelező olvasmánnyá tette, hogy egy másik osztálytársunkkal, Blanckenstein M.-sal készített hosszas interjút elolvassuk.
Jelentem sikerült.
BM hetvenöt éves és ötven éve pap. Eredményes, tartalmas múltat tudhat magáénak. Minden időkben naprakész ötletei voltak-vannak.
Figyelemreméltó, hogy kitér arra: a ma gyerekeinek a nyelve olyannyira más, hogy ez már akadálya a velük folytatott értelmes párbeszédnek.  
Muszáj továbbadni a stafétabotot – teszem hozzá.
***
Az ambó előtt szép csokrot találtam. Az egyik nemes krizantém olyan szépe sugaras volt, mint egy szentégtartó: biomonstrancia. Gyorsan le„telefonáltam”. Jó lett a fotó.
***
A vonatmegállóban öntapadó matricákat találtam. Arra agitálnak, hogy a népszámláláskor valljuk magunkat ateistának, ill. vallástalannak. Miért? Aki az, megfogja tenni, aki pedig vallásos, azt fogja nyilatkozni. Nemde olyan ez, mintha a fradi-szurkolókat arra akarnák rávenni, hogy az UTE-nak szurkoljanak.    
***
Tegnap M. unoka elautózott Mátészalkára dolgozni és vissza. Ma nem tudná megtenni az utat, akkora a köd, és kelet felé talán még nagyobb.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3317973206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása