Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.10.03. 09:26 emmausz

Miért

A tegnapi posztomat törölte az erre felbérelt társaság. Hogy miért? Igazán csak találgathatok. Sorolom a tegnapi témákat: születésnapi rokonlátogatások, az ufo-jelenség kritikája, egy Bárdos Lajos-motetta szövegének idézése. Utóbbi: „Azt hirdeti, a nap, azt hirdeti a hold, azt hirdeti a csillag, felhő, virág, szivárvány és pacsirtadal”, hogy Istentől jön az áldás és minden szépség.
Nos, vagy harminc éve a Rádió kuratóriumában vettem részt. Ott említette valaki, hogy a rádió archívumából törölték az összes Bárdos Lajos-felvételt. Szép – mondhatom. Mintha ismétlődne a történelem.
Igaz, hogy a pun háború is azzal ért véget, hogy a rómaiak lerombolták Karthágót, majd a helyét felsózták. Utóbb szétesett maga a Római Birodalom.
Khm, a történelem folyton ismétli önmagát.
Azért megismétlem a tegnapi posztot, mert azt írja a cenzor, hogy lehet, hogy átállítódott a láthatóság szűk rétegre.
***
Azt hirdeti a …
Elmúltak a rokonlátogatós napok, el az utazások, elfogyott a torta, el a mákosrétes, azaz visszatértünk a rendes kerékvágásba.
De van-e kerékvágás – esetleg taposómalom.
Lényegesen kevesebbet fotóztam útközben, mint szoktam. És a vendégségben is csak keveset. Elmondtam volna mindent a korábban lőtt képekkel?
Kifogytam volna a témákból?
Lehetetlen.
Nem is tudom az okát az átmeneti pangásnak.
***
Kora reggel a fb-on láttam egy állítólagos ufót. Egy halvány kör, amelynek az alsó peremén pontszerű erős fény látszott. Hogy valójában mit fényképezett le, aki ufót akart látni a jelenségben, nem tudom.
Viszont reggel a templom virágaira néztem, amelyek az ambó előtt díszelegetek. Nem volt különösebb a felhozatal, mégis a teremtés egyedülálló gazdagságára nyitotta a szememet.
Az a valóság, hogy élettelenből élőt a teremtés kezdete óta senki fiának-lányának nem sikerült előteremteni. Az orrom előtt viruló növények formagazdagsága, biokémiai léte, felépítésének erőssége, tartóssága, színeinek tobzódása sokkal bonyolultabb szisztéma, mint egy esetleges nyavalyás ufo.
Mit nekem ufo, mikor sokkal csodálatosabb a valóság. Sokkal gazdagabb, sokkal bonyolultabb, sokkal zseniálisabb.
Olyan csúcsteljesítmény, amely állandóan arról üzen, aki elképzelte, kitalálta, megteremtette, létben tartja, újjá teremti, pallérozza, Salamonnál is ékesebb ruhába öltözteti és nekünk adja, hogy gyönyörködjünk bennük.
Végig is kíséri életünket az első leszakított ibolyától kezdve a végső búcsú koszorújáig.
„Azt hirdeti, a nap, azt hirdeti a hold, azt hirdeti a csillag, felhő, virág, szivárvány és pacsirtadal”, hogy Istentől jön az áldás és minden szépség. Folyamatosan záporozza ránk az élőkön keresztül üzenetét, hogy akinek füle van, hallja meg, akinek szeme van, lássa meg a teremtés hatalmas tényét, valóságát.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3918226765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása