Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

 • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • Utolsó 20

2024.03.25. 12:54 emmausz

Micsoda tavasz

Reggel egy régi sláger dobolt a fülemben. Az 1961-ből való Ray Charles-nóta: Hit the Road Jack.
Bagi Istvánnál jártunk alkalmával hallottam először (később püspök lett, Isten nyugosztalja), aki új Geloso-magnóján játszotta le nekünk.
***
Ma, miként minden nap hazaérve a szokásos tiszteletkörökből, alig várom, hogy betoppanjunk. Feketére lakkozott hajlított csőből készült fogasunkra dobom kiskabátomat. A fogas immár 32 éves. Münchenben vettem csekélyke zsebpénzemből, mert le volt értékelve.  
Van egy másik fogasunk is. Egy fából készült kihúzható „harmonikafogas”. Lehet vagy száz éves, és változatlanul szolgál. Csakúgy, mint a sarokban álló társa, egy ősi Thonet-fogas.
Fogas-téma lezárva egy kínrímmel:
Balatoni fogasokat
a vén halász foga sokat.
***
Az autóból kifogyott az ablakmosó folyadék. A frontok váltakozása elbizonytalanít: Téli vagy nyári ablakmosóval töltsem-e meg a tartályt? Lesz még fagy? Ki tudja? Maradjon még a téli gumi vagy váltsak? Nem sietem el.
***
Ma megjött a gépjárműadó csekkje. Szűk 10 000.-
Ma jött meg egy alkuszi ajánlat is. Kedvezőbb feltételekkel bíró kötelező biztosítással kecsegtet. Kíváncsi leszek rá, hogy megéri-e sok a papírmunkával is járó szórakozás. Belevágtunk, mert magam is méltatlannak ítélem mostani biztosítónk mohóságát.  
***
Az EU úgy beszél a háború eszkalációjáról, mintha az egy kikerülhetetlen valami volna. Ismerjük mi már ezt. Vö. Mindent meggondoltam, mindent megfontoltam.
Persze.
A harcban és a hátországokban meghaló milliók valamiért ezeknek a megfontoló, meggondoló embereknek egyáltalán nem fáj.
Nekem viszont fájnak ezek a megfontoló emberek.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1318363483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása