Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

 • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • Utolsó 20

2024.03.28. 13:52 emmausz

Elmentek … mert itt voltak

Elmentek … mert itt voltak:
Á. unoka, aki itt jár egyetemre,
ZS., aki április negyedikén született immár néhány évtizede,
M., aki minden alkalommal jó szolgálatot tesz, amennyiben a házuk közelében lévő pályaudvarra fuvarozza a távozókat.
Nekik jó utat!
Mindnyájuknak igazi, megélt húsvétot, kettőnknek pedig az együtt töltött készülődést!   
Délelőtt rendesen elfáradtunk az üzletközpontban. ZS. női szemmel mustrálta végig a választékot, mert otthon más vásárol. Magam rendeztem a postán a gépkocsiadót.
***
Érdekes könyv akadt a kezembe. Visky Júlia kötetkéje a Három kereszt. A katolikus hitben nevelkedett lány egyszer csak bibliás ember lesz. Felekezetet cserél, reformátussá lesz. Így éli meg Istenkapcsolatát.
Meglepő módon a könyv sokféle idézete közül egy ragadott meg, egy formás gondolat Chiara Lubichtól.
Idézem:
„Jó az a jó, amit Isten akar; rossz az a jó, amit nem akar.”  Nincs mit hozzátenni.
***
Indul a Szakcsi rádió. Jazzra épül a műsortervük. Dzsesszrádió lesz. Gondolom, visszanyúlik a jazz-történet elejére, s kedvemre hallgathatom a nagy mestereket. Csak április 30-án indul. Tehát még várni kell arra, hogy megtudjuk, mivel is rukkolnak ki.
***
Amikor autót vezetek, többször támadt már bennam az az érzés, hogy Zs. szívesen utazik velem is. Élvezi a biztonságot. Ma az a meglepetés ért, hogy el is mondta: „Apa, te nagyon jól vezetsz.”
Nagy örömet szerzett ezzel a megerősítéssel. Végül is az ember 78 felé hajlandó kétségbe vonni saját képességeit.
Most hát csend vesz körbe bennünket. Fél hétkor felvesszük K.-t. Együtt veszünk részt a szertartáson.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8818365801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása