Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.06.01. 09:46 emmausz

Igazságok és hazugságok

A minap Orbán Viktor fogadta a Le Point zsurnalisztáját és interjút adott, amelynek lényegét ide másoltam :
A soros magyar EU-elnökség kapcsán Orbán Viktor öt pontban foglalta össze, mire szeretne fókuszálni.
- A migrációs kérdés: jelenleg a magyar kormány nincs kibékülve az uniós migrációs politikával. 
- „Észszerű vita” a háborúról: „nem elég azt mondani, hogy »Vlagyimir Putyin nem győzhet«. Szükségünk van arra, hogy megbecsüljük a részvételünk árát, és tisztázzuk a céljainkat”.
- Újraértékelni a zöld átállást, ami rombolja az unió versenyképességét. „Újra kell gondolnunk a zöld átállást, mielőtt megöli az iparunkat”. 
- Fejleszteni kell Európa védelmét is, ha  „biztonságunkat az amerikaiak garantálják, akkor soha nem lesz valódi stratégiai autonómiánk”.
- a demográfia kérdését illetően, amelynek fő oka a háború, az európai országoknak „meg kellene osztaniuk egymással a legjobb gyakorlatokat a demográfiai válság kezelésére”.
Nem tagadom, nekem nagyon tetszik a kendőzetlen lényegre törés. Világos koncepció, embernek való.
Milyen normális megfogalmazás, milyen lényeglátás. Nekem nagyon tetszik.
***
Tegnap nagy zivatart kaptunk, éjfél után egy másikat is égzengéssel, villámokkal vegyest.
Ma 9-kor a Bazilika előtt nyilvános imádság a békéért. 11-től Békemenet a Margitszigetre. 15-h-kor OV beszél.
Vajon kegyes lesz-e az idő a szabadtéri programokhoz?
Olvasom a …Kövek fognak kiáltani, szerzetesvallomások c. kötetet. Benne ilyeneket:
Konrád atya: 1960. november 15-én jöttek értem a rendőrök, körülvették a rendházat, letartóztattak. A tárgyaláson a Markó utcában egyik vádpont ellenem, hogy én a diákoknak 1958 húsvét másnapján pénzt adtam arra, hogy április 4.-re röpcédulákat csináljanak. Kiderítettem, hogy abban az évben húsvét másnapja öt vagy hat nappal később volt, mint április 4-e.
Ennek alapján másodfokon egy évvel csökkentették a kiszabott ítéletet (5 helyett 4 évet kapott).  
Fidél atya: Egyszer Pestről jött egy alezredes. Házkutatás volt, rádiókészüléket kerestek. Én életemben nem rádióztam. Az ales azzal kezdte, hogy én kémelhárító főhadnagy voltam 1944-ben. Elhűltem:  - Tessék a naptárra nézni. 1944-ben én 18 éves voltam. Hogyan lettem volna kémelhárító főhadnagy?
Meglepődött. Lassanként rájött, hogy hülyeség az egész….
Olvasom, hogy több rend könyvtárát cakk-pakk ledarálták: „Könyvtárunk (OFM) megsemmisült. Pedig ezek között a zúzdába került könyvek között voltak Liszt Ferencnek a könyvei is, amelyeket ő a mi kolostorunkra hagyott. Ez se különb, mint a könyvégetés a náci időkben.
A mai hazugságok éppígy lelepleződnek előbb-utóbb, csak ne legyen túl késő!!!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9818418707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása