Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.06.12. 15:09 emmausz

Fontos és fontatlan dolgok

Azon gondolkoztam, hogy mennyire megváltozott bennem dolgok fontossági sorrendje.
- Vagy fél éve nekitolatott egy autó a mienknek. A Chevrolet elkezdett kiabálni. Nem is gondoltam, hogy a riasztó ilyen következetes. Lementem. A tolató autó tulajdonosa szabadkozott, hogy csak a rendszámtáblám görbült meg egy kicsit. Legyintettem. Kikapcsoltam a riasztót és kész.
- Amikor leszereltem, feltűnt, hogy egy olyan kiképzést igazoltak, amelyen részt sem vettem. Ezt közöltem a Kieg. parancsnokságon. Tudomásul vették, de mintha nem is érdekelte volna őket. Ma már engem se.
- Még megvannak az összes bizonyítványaim általánostól a főiskoláig mind.
De kit érdekel? Engem se.
- Nyaraláskor nincs nálam a számítógép. Nem termelek posztokat. Nem játszom a szokott szózatot, kirakó játékot, mahjongot. Semmiféle rossz érzésem sincs ezek miatt.
- Egy hete a felettünk lakók balkonládája leszakadt. Biztosító talán térít valamennyit. Na és?
- Amikor kórházba kerültem, átmenetileg felfüggesztettem a kávéivást. Nem rendített meg a dolog. Kicsit álmosabb voltam. Így gyorsabban is telt az idő.
- Hallásom már nem a régi. Az engem érintő ingereket – a többnyire felesleges – információkat, csak töredékesen hallottam. Ma már van hallókészülékem. A párbeszédek alkalmával jó hasznát veszem. A fölös zajoktól meg menekülök.  
Amire még jó a hallókészülék: Nem a tévé (rádió) hangját erősítem, hanem a „füles”-ét. Így senkit nem zavarok az eszközök bömböltetésével.
Ahogy az ember kifelé tart a világból, egyre inkább az örök érvényű értékekre van nyitva.
És ez így van jól.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5718426615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása