Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

 • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • Utolsó 20

2024.06.25. 10:59 emmausz

Régi idők, mai idők

1. Megint a Bengáli tűz. Derviseket látogatván egy remete életet élő sejk urdu nyelven ezt mondja:
Szomorú az, aki vagyont keres, szomorú, aki hír után fut, és szomorú, akit bűntudat terhel.
Mi, akik itt élünk ebben a kolostorban, mind szomorú emberek voltunk. Földi hiúságok vezettek, volt hitvesünk, gyermekünk, vagyonunk.
Ebben találatunk örömet, mint aki a bálványoknak áldoz és azt hiszi, hogy boldog, de azután villámcsapásként kivilágosodik elméje, és megismeri az igazi Istent.
A bálványok leomlanak, és nevetve fordulunk el romjaiktól. Kevés ember juthat el az isteni igazság megismeréséhez. Isten igazság és szeretet.
Isten misztérium, közönséges ésszel föl nem fogható.
A nyelv hiába próbálja formába önteni, képtelen rá. A gondolat elhalványul mellette, mert ő maga a Gondolat…
A szúfi misztikus megveti a tudományt.
A tudomány a szájába teszi az ujját, és úgy gagyog, mint a gyermek.
2. Ma hallott részlet a hegyi beszédből:

…széles a kapu, és tágas az út, amely a romlásba visz, és sokan mennek be rajta. De milyen szűk a kapu, és keskeny az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják!
3. A világ állapota nem igazán mondható rózsásnak.
Kardcsörtetés innen, fenyegetés onnan, léha életvitel a legszélesebb körökben.
Ma azt olvastam a FB-on, hogy komolyan fenyeget a háború.
A medjugorjei jelenés asszonya sok-sok imát kér.
*** 
Megint Foci-EB. Horvát-olasz meccs. Modrics kihagy egy tizenegyest, utána kapásgólt lő. Az olaszok a ráadásidőben válaszolnak. 1:1. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1018434965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása