Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.12.24. 11:11 emmausz

Karácsonyra

Taizéi imaórán a Belvárosi templomban
Kint beborult.

Itt bent csend.
Szól az Úr,
bent zsong a néma hang,
a szívünkben egyre dobol.
Szó el nem mondhatja,
bendzsó el nem donghatja,
mi az, ami itt ma ima.
Közben odakünn
hófehér lett minden.
Teljes csendben
leesett az első hó.
Roppant erőt sejtet a
roppant gyengédség.  
Ízelítő Habakuk 2. f.-ből:
A második jövendölés: az igaz élni fog hűsége jutalmául
... Az Úr meg ezt mondta: „Írd le a látomást ... mert ez a látomás a maga idejében beteljesedik ... Akinek nem igaz a lelke, az elbukik, de az igaz élni fog hűségéért.”

II. A HÓDÍTÓ MEGÁTKOZÁSA
Bevezetés
Bizony, a gazdagság hűtlen!... telhetetlen, mint a halál, összeharácsol minden népet, összegyűjt magának minden nemzetet... Azt mondják majd:

I. Jaj annak, aki a máséból gyűjtöget, – ugyan meddig? –, aki zálogok terhével terheli magát. ... sok népet kifosztottál, a megmaradt népek téged fosztanak ki...
II. Jaj annak, aki családja javára becstelenül harácsol... Házad szégyene mellett döntöttél, amikor eltiportál számos nemzetet; ... a falban még a kő is kiáltozik, s a fagerenda válaszol neki.
III. Jaj annak, aki vérrel épít várost, és vétekből vet a városnak alapot... Mert az Úr dicsőségének ismerete betölti majd a földet, miként a víz a tengert.
IV. Jaj annak, aki leitatja társát..., hogy láthassa a meztelenségét. ... elborít a gonoszság..., embervért ontottál, pusztítottad a földet, a várost és mind, aki benne lakik.
V. Jaj ...! Mire jó a bálvány, alkotója miért faragta? Az ércbe öntött kép, a hazudó jós... Az Úr szent templomában lakik: némulj el színe előtt, egész földkerekség! Közöm. Habakuk is tanúsítja, hogy a bűnöst utoléri büntetése. Jaj, a harácsolóknak, a szisztematikus fosztogatóknak, a lelketlen civilizációknak, a tobzódóknak és a bálványokban bízóknak. Rendre pusztulás lesz osztályrészük. Habakuk a jövőbe lát. Azért emeli fel a hangját, hogy ne érje váratlanul az ellehetetlenülés azokat, akik mások életét kívánják megnyomorítani.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr212071079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása