Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.02.03. 11:31 emmausz

Képzeljétek, mi történt velem…

1. Éjjel hallgattam a rádiót, a műsor hosszasan foglalkozott az örményeket ért holokauszttal, és annak török el nem ismerésével. Elálmosodtam és elaludtam. Azt álmodtam, hogy hallgatom a rádiót, a műsor éppen hosszasan foglalkozott az örményeket ért holokauszttal, és annak török el nem ismerésével. Majd azt álmodom, hogy elálmosodván, szeretném kikapcsolni a rádiót. Nemcsak szeretném, hanem ki is kapcsolom. De az csak tovább szól. Ugyanazon a hangon, ugyanazt a műsort folytatja. Kifejezetten a jobb fülem mellől hallom tovább a történetet. Igazolásképpen befogom jobbszélső hallószervemet. Az adás ereje csökken. Nem akarok hinni a fülemnek. Odahívom a feleségemet, győződjön meg róla ő is, hogy mi történt. Mutatom neki: hallod, amit én hallok? Igen. Nézd, most kikapcsolom a rádiót. Látod? A műsor pedig folytatódik, mintha mi sem történt volna. Te is hallod, vagy csak én hallucinálok? Úgy hallom, hogy szól továbbra is a rádió, s folytatódik a történet. Mert lehet, hogy csak álmodom, hogy szól a rádió, mert különben honnan tudom, hogy mit fog mondani a férfi? Ahogy figyelem, összefüggően arról beszél, miért gyilkolták meg az örmény újságírót, és hogy nonszensz össznépi tébolyként az él a törökökbe táplálva, miszerint az örmények milliói csakúgy a politikailag zavaros helyzet következtében halódtak meg, és ezt köteles is minden török hinni - ma is, jóllehet szemtanúi vannak az akasztásoknak, s annak, hogy máglyára dobtak tömegestül élő örmény gyerekeket. Hát ennyire észnél vagyok, hogy mindezt regisztrálja az agyam. Innen már csupán csak egy lépés hiányzott ahhoz, hogy felébredjek. A most már nemcsak álmomban virtuálisan, hanem ébren és effektíve is kikapcsoltam a rádiót. Az így keletkezett csendben végre sikerült újra elaludnom. Húúúúúú.
2. Reggel az Auchanban állok a CD-k előtt. Van egy sorozat: az EURO-price, mely csakugyan egy euróba kerül, minden darab 250 forintba. Idáig vettem néhányat. Egy állatosat, hogy Timothée unoka megkapja név- és szülinapjára. S vettem egyet, melynek bibliai történetek és Szent Biblia a címe. Ebből egyiket teljesíti: A Károli-féle szöveget tartalmazza kereső programmal. De nem tudja, amit még hirdet: 43 bibliai történetet élőszóban stb. hacsak nem DVD-variációja, ami nem ez. Mindegy, nézem, mi van még. Mellettem nézelődik két lány. A tűsarkú csizmás magyarázza a másiknak: Az állatos kurva jó [A k.-t zölddel aláhúzza az ellenőrző program. Mindjárt megnézem, mi nem tetszik neki, addig ti pihenjetek. Ezt írja ki: Ilyen szót nem illik képernyőre vetni! Hát persze, sőt. Az Auchanban sem illik nyilvánosság előtt hangosan kiejteni.], de az angol-nyelvgyakorló tök szar [a szart nem minősítette az ellenőrző] . A másik lány hallgat, én is hallgatok. Majd magammal viszek egy konstruktíve hasznos logic block címűt, mert szeretem a logikai játékokat. Hazahozom, telepítem, nem megy, újra telepítem, s újra nem megy. Hogy mi ebben a logika?
***
Kis politikai értékelés. A Fidesz-képviselők félősen, rövid munkálkodással lebontották a parlamentet sterilizáló vasketrecet. Gyf minelnök pedig bátran összeszereltette a rendőrökkel ugyanazt. Az anyagi ráfordítás most már duplája a lebontásénak, miközben esztétikai szempontból éppoly ronda minden, mint volt annak előtte. Tipikus esete szisziphosznak, danaidáknak, Kőmíes Kelemennek. Folytatódik a csinnbumm-cirkusz.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr905167423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása