Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.01.04. 08:54 emmausz

Lanti

Laci (Lanti) 56-os, valamivel a dunaharaszti földrengés előtt született. (Akkor kezdtem a világvégével foglalkozni, amikor arra ébredtem, hogy infrahangot súroló morajlások között dübörög a föld, kileng a lámpa a madzagjánál fogva, mozognak a szekrények, és eresztékeiben recseg, ropog a ház. Persze ez Dél-Budán volt így érzékelhető.) A néhány napos kis Laci lehet, hogy kiságyának ringatásaként érezte mindezt. Lacit egy bulin ismertem meg, melynek színhelyén rendszeresen járok most is. Egyik regnumi barátunk szobájáról van szó, ahol (szilveszterkor?) úgy kellett táncolni, hogy a két arc egy almát tartott meg orrával-arcával közösen. Aki elejtette, kiszállt. Ancsával ropott Laci, és elég sokáig bírták almával. Később és azóta is Katival, alma nélkül. Régóta házasok (csakugyan van házuk), egy fiút (Dani) és egy lánykát (Bori, róla már írtam) neveltek fel. Laci mindig is jó kedélyű fickó volt. Lestük, mikor mond valamit. Ittuk minden szavát, ettük minden poénját. A leghíresebbet szarisznyói telkükön dobta be. Ehhez tudni kell, hogy Laci igen vékony, nagyon sovány valaki, még Gáborhoz képest is, aki szintén nincs elhízva. Mindenesetre szignifikáns küli volt Laci javára köztük ropiságban. Nos a telken állt egy hatalmas fa, talán egy tölgy, aminek egyik ágát valamiért le kellett vágni. Laci azt proponálta Gábornak: Egyikünk üljön a másikunk nyakába, és az ülő fűrészelje le az ágat. Ezen aztán jót röhögtünk, mert mindenki elképzelte, hogy ki lehet egyikünk, s mi lenne, ha a másikunk lenne az egyikünk. A fát aztán sokáig Lanti fájának neveztük, mert ő fűrészelte az ágat.
Laci ma is hordhatja érettségiző öltönyét. Mellettem ült a karácsonyi családi összejövetelen, és előtte ugyanazok a sütik voltak, mint előttem. Elhatároztam, hogy én is akkor veszek valamilyen édességet, amikor ő. Kb. tíz percig bírtam. Attól kezdve azon kaptam magamat, hogy ő nem vett semmit, én meg igen. A különbség bármelyik mérlegről leolvasható.
Isten éltessen, Laci!      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr135167760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása