Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.01.14. 16:30 emmausz

Miről ismerszik meg a fotós?

Tételem, miszerint nincs hibátlan könyv, tegnap este megerősíttetett. Egy új, igényes kiadvány olvasásába kezdtem. A 18. oldalig nem találtam (nem is kerestem) hibát, ott azonban a szemem elé tolakodott mindjárt kettő. Mivel nem feladatom a kötet korrektúrázása, megpróbáltam kikapcsolni kritikus alapállásomat, mert árt a megértésnek, vagy lelassítja az olvasást. Inkább tempósan előrehaladtam az anyagban. 11-kor elpilledtem. Karórámat, szemüvegemet, könyvemet leejtettem az ágyam mellé, kislámpát kikapcs, egy keresztvetés és megpróbáltam mielőbb eszméletemet veszteni, ha az elalvás azonos ezzel. Ha nem, akkor csak elaludni próbáltam, de mielőbb.
Sikerült.
***     
Megjöttem a Duna-parti csónakházaktól.
Amikor elindultam, esett,
amikor megérkeztem, sütött a nap.
Mindkettőre van bizonyítékom, csak arra nem, hogy
mire regisztráltam magamnak, hogy esik, addigra kisütött, s
mire észbe kaptam, hogy süt a nap, addigra esni kezdett.
Mindenesetre ma – írd és mondd – +10 fok volt (van)!
Azt hiszem, néhányan már megszokták, hogy egy idősödő fazon megszállottan fotózik. (Ez én vagyok.)
Elméláztam azon, hogy miről ismerszik meg a fotós. Szerintem arról, hogy a bal válla feljebb van a jobbnál. Miért?
Mert a bal vállamon a hordszíj végén egy kb. egy kilós masina lóg. A
súly jó része üveg (lencsék sorozata), a maradék a váz, az akku és a vaku.
Nos, ha nem akarom, hogy lecsússzon a vállamról, akkor legalább vízszintesre kell állítanom a vállamat. Ez pedig a vállizmok rézsútos volta miatt csak úgy valósítható meg, ha felemelem a bal vállamat, mint aki folyamatosan ezt gesztikulálja: Na és?   
Mi tagadás, rendesen kattogtattam a gépemet, pedig most kb. századszor jártam ugyanazon a sétányon, mely a 6. sz. EU kerékpárútjának a szépséges színes táblájával büszkélkedik (legközelebb lefotózom), de mely méltatlan arra – legalábbis szakaszonként – hogy egyáltalán útnak nevezzék. Mert igaz, hogy vannak kőkockákból szépen kiépített etapok, de a többi igen  esetleges. A part gát nélküli lévén, időről időre rosszabb állapotba kerül. A hullámok és vízállás ingadozásai gondoskodnak róla, hogy az út egyre inkább lejtsen a víz felé, míg végképp bele nem hanyatlik a folyóba egy-egy partszakasz. Tehát a flaszter a víz felé lejt, a murvával meghintett rész kátyúsodik, ahol építkeznek, ott meg csaknem járhatatlan.
Ahol azelőtt a szépséges csónakház állt, most energiatakarékos fűtésű ház épül.
70%-os megtakarítást jelölnek meg a fűtési költségekből.
Csak nem hőforrásra bukkantak a ház alapja alatt?


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1005169217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása