Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.09.16. 21:16 emmausz

Séta, ha jó

Délután sétálni indultam.  Sokadszor a vonathoz igyekeztem, hogy átvitessem magamat a Dunán, és hazagyalogoljak a hídon. Ám busz érkezett a megállóba, ezért módosítottam a tervemet. A Margitszigetig utaztam. Mivel sütött a nap, a Pest felőli parton sétáltam árnyékban. Jött egy BKV-hajó. Kikötött, majd sietve elindult Óbuda irányába. Ha elértem volna, Pünkösdfürdőig hajókáztam volna, hogy onnan gyalogoljak haza. Ám elment egy-két perccel az orrom előtt. Viszont a menetrend szerint a Délnek tartó járat érkezéséig csak 3 perc volt hátra. Örültem a szerencsémnek, mert óránként közlekedik egy-egy hajó. Nosza felkapaszkodtam a 13-as járatra. Tán nem is volt neve az öreg jószágnak. Mit mondjak, nem rozsdamentes acélból készült. Ennek nyilvánvaló jeleivel találkoztam. Végül is nem bántam, hogy lefelé utazom. A várost ebből a perspektívából még tán sose láttam, s régóta terveztem, hogy befizetek egy útra. A helyben vett jegy 400 ft, de százat nem tudott, vagy nem akart visszaadni a derék szolgálatos. Az már az övé. Én meg felmentem a fedélzetre, és eszetlen sok képet készítettem. Csak itthon jöttem rá, hogy nem kellett volna a mozgó hajón zoom-olni, mert a kontúroknak ez nem használ, már csak azért sem, mert kézből fotóztam. (Állvány se ért volna sokat a hullámokon lovagoló motoroson.)
Végigszlalomoztuk a hajóval a Duna fővárosi szakaszát. Minden görbe fánál megállt, megállónként kanyarodott vissza a kikötéshez a vízárammal szemben. (A vicc szerint a kapitány leszól a gépházba, hogy tegyenek görbe fát a tűzre, mert kanyarodni akar.)
Engem leginkább a part menti paloták szépre varázsolt homlokzatai fogtak meg, és a felújított hidak szépsége. Igen kontrasztos képet mutattak ezek a vashidak. Hogy a déli összekötő merő rozsda, nem csodálom, de hogy a mellette ezelőtt 20 éve felhúzott Szent László-Lágymányosi-Rákóczi-híd is generálozásra szorul, az azért durva.
Tehát végigfotóztam a vízi utat, majd a Rákóczi-híd tövében a budai oldalon ért véget hajóskalandom. Nemhogy tengeribeteg nem lettem, de folyami- se. Jobban szerettem volna a pesti oldalon befejezni a hajókázást, mert ott sétálgattam volna egy kicsit a Nemzeti Színház és a Műpa környékén. Nem így lett. Tanácstalanul tekintgettem körbe, hogy a budafoki parton mihez kezdjek. A Gondviselés küldött oda egy 103-as buszt, melyre kis futás után felpattantam. Elvitettem magamat a Fehérvári útig. Úgy látszott, hogy egy nekem megfelelő járatot még időben elérek. Így is lett. Épp csak lefotóztam a haranglábat, amely mögött található a Szt. Adalbert-kápolna, ahol is ezelőtt csaknem 66 éve megkereszteltek.
Felpattantam hát a 41-es járatra, onnan aztán a Szentendrei HÉV-re, hogy Aquincumnál befejezzem alkalmi kiruccanásomat.  
A sebtiben helyrepofozott 140 képnek albumot nyitottam. Az album nyilvános: 1012. Duna. Ld. Fotóim link.  

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr395169860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akimoto · http://akimotonapjai.blog.hu 2012.09.17. 09:01:28

Gondolatébresztő kirándulás volt!

Ismeretlen_11533 2012.09.17. 09:14:40

Kicsit olyan, mint a buszkirándulás. Ülünk és nézünk. Nem mi mozgunk, bennünket mozgatnak.
süti beállítások módosítása