Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.01.20. 16:31 emmausz

Nos, hogy mi a legjebb...

Portugáliáról szól a naponta látható videó-sorozat az egyik tévécsatornán. Mutatnak egy fennsíkot, amely vulkanikus kőzettel tarkított. A helyiek szőlőgazdálkodást folytatnak a helyi viszonyoknak megfelelően. A kommentátor – idegenvezető? – a világ egyik legszebb tájaként mutatja be a meglehetősen egysíkú fennsíkot. Elismerem, igaza van, mert minden vidék a világ legszebb tája, legalábbis a maga módján, mint amiként a világ középpontja valamennyi pont a földtekén, lévén a teke gömb alakú. Nos, magam nem voltam túlzott mértékben elájulva a mutatott képekkel, noha elismerem, a maga módján tökéletes volt ez a táj is. Mondjuk úgy, nem kívánkoznék oda mindenáron. Inkább úgy értékelem, hogy az idegenvezető szövege kissé rámenős volt, megpróbálta eladni a potenciális turistáknak ezt az úti célt. A reklámszövegekkel szemben nagyjából immúnis vagyok. Emlékszem a 61-as években láttam a BNV-t, s elzarándokoltam a Niger Köztársaság kiállítására is. Itt kaptam egy reklámcédulást, rajta a szöveg: NIGERKAFÉ A LEGJEBB!
Tudom, tudom, a legjebb!!!
Azért nem vennék rá mérget.         
Nekem pl. az orosz fagyi jobban ízlett, mert 4 Ft-ért elég tisztességes adagot kaptam. Nigerkaféval meg nem kínált meg senki. 
Ízelítő a Máté 6. f.-ből. 2. r.

A böjt
Amikor ... böjtölsz, kend meg fejedet és mosd meg arcodat, hogy ne lássák rajtad az emberek, hogy böjtölsz, hanem csak Atyád, aki a rejtekben is ott van! Akkor Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz.

A kincsgyűjtés
Ne gyűjtsetek magatoknak kincset a földön, ahol moly rágja és rozsda marja, s ahol betörnek és ellopják a tolvajok! A mennyben gyűjtsetek kincset... Ahol a kincsed, ott a szíved is.

A világosság
A test világa a szem. Ha szemed ép, egész tested világos. De ha a szemed rossz, egész testedre sötétség borul. Ha tehát a világosság, amely benned van, sötétség, mekkora lesz maga a sötétség?

A két úr szolgája
... Nem szolgálhattok az Istennek is, a Mammonnak is.

A gondviselés
... Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit esztek, vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök! ... Mennyei Atyátok tudja, hogy ezekre szükségetek van. Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá! Ne aggódjatok tehát a holnap miatt, a holnap majd gondoskodik magáról! A mának elég a maga baja. Közöm. Amit az ima, az alamizsnálkodás módjára tanácsol, azt tanácsolja az böjthöz is: a visszafogottságot, örömöt.

Mik a mennyei kincsek? A szeretetparancs vezérelte élet tettei: ezek maradnak meg egyedül. Világosság: csodálkozzunk rá a teremtett világ szépségére. Petőfi szerint a víz az úr, a bankárok szerint a pénz az úr, de ez nem igaz. Paradox volta ellenére az önfeledt szeretet az úr. A gondviselés minden ellenkező híresztelés ellenére működik. Isten országának a keresése pedig nem más, mint Jézus példájának a keresése, az ő követése.  
 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5312141127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása