Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

Utolsó kommentek

2020.04.06. 04:32 emmausz

Nagycsütörtök éjszakáján...

Mivel a nagyhét első három napjának történéseiről nem sok mindent tudunk, azért ezeken a napokon néhány megrázó részt idézek Emmerick Katalin látomásaiból, amiket az Olajfák hegyén történtekről közreadott (Ez ugye nagycsütörtök éjszakáján történik).
Jézus halálos szorongása. Jézus az Oltáriszentség alapítása után a tizenegy apostollal elhagyta a cenákulumot, s vezette a tizenegyet az Olajfák-hegye felé Jozafát-völgyébe. Ott a lugasok egyikében hátramaradtak nyolcan az Úr kíséretéből… Körülbelül kilenc óra volt... Jézus nagyon szomorú volt és megmondta, hogy a veszedelem közeledik…  így szólt kísérőihez: „én a helyemre megyek imádkozni… Maradjatok itt és virrasszatok velem; imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek”. Jézus előbbre ment valamivel; de a rémképek annyira tolultak feléje, hogy rettentő szorongással … egy körülbelül hat láb mély barlangban rejtőzött el... Jézus látta a rémképek egész nagy seregét előgomolyogni … végtelen szomorúságában és szorongásában Istenhez könyörögve arcra borult; látta a világ összes bűneit [korunkéit is] és azok belső utálatosságát megszámlálhatatlan képben, és magára vette mind, valamennyit, és imádságában felajánlotta magát arra, hogy mennyei Atyja igazságosságának mind e bűnökért szenvedésével eleget tegyen. A Sátán … egyre borzasztóbb képekben vonultatta el Jézus lelke előtt a világ bűneit és ismételten odakiáltotta Jézus emberségének: „Hogyan? Ezt is magadra akarod venni? Ezért is te akarsz bűnhődni?! Hogyan tudsz ezért eleget tenni?”

10 és 11 óra közt egy sor angyal erőt és bátorítást ad rá. A barlang többi része egészen tele volt a bűn irtózatos rémképeivel s a gonosz lelkek gúnyával, támadásaival és kísértéseivel. Jézus mindezt magára vette; az ő Istent és az embereket tökéletesen szerető szíve egyedül érezte az utálatosságoknak e sivatagjában irtózattal és marcangoló bánattal, mind e bűnök borzalmát és terhét. Ó, mi mindent láttam itt! Egy esztendő is kevés volna elmondásukra!
Jézus mindezekért felajánlotta magát engesztelő áldozatul és magára esdett minden büntetést és szenvedést: a Sátán rákiáltott:_– őt okolta Heródes csecsemőgyilkosságáért; szüleinek veszedelmeiért és ínségéért Egyiptomban; azért, mert nem mentette meg Keresztelő Jánost a haláltól; sok család felbomlásáért; bűnös emberek oltalmazásáért; néhány beteg be nem következett gyógyulásáért; a gerazaiak megkárosításáért, mert megengedte az ördögöknek, hogy elpusztítsák a disznókat és okozta nyájuk belevesztét a tengerbe; vádolta Jézust Mária Magdolna visszaeséséért a bűnbe, mert nem akadályozta meg; vádolta családja elhanyagolásával és idegen javak eltulajdonításával; vádolta mindennel és mindenért, amit a kísértő a halálúton szemére vethetne egy közönséges embernek, aki magasabb indok nélkül vitt volna véghez ilyen külső cselekedeteket; mindezt most Jézus csüggedő lelke elé halmozta, hogy megrendítse, megingassa; mert előtte titok volt az, hogy Jézus Isten Fia, és úgy kísértette őt, mint egy megfoghatatlanul igaz embert.
(folyt. köv.)
***
Karanténban morfondírozva, szavakon lovagolva:
JÁRvány és az ÁLLvány éppen olyan szópárok, mint az
ÉPít és a ROMbol.
Az ember vagy épít, vagy rombol.
Az ember járván terjeszti a bacit, a vírust, kialakul a járvány.
Vagy a fenekén marad egyhelyben állván,  
így megáll a járvány, s visszaáll az egészség, az állvány.
Zsity ili nye zsity etot vaprosz. To be or not to be, this is the question. JÁRVÁNY vagy ÁLLVÁNY? Ez itt a kérdés, válasszatok. (Csak néhány nap leállás kellene.)
***
Kari Geri hezitál. OV meg dönt: eltörli a parkolási díjat országos hatállyal. ápr. 6-tól.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6115594376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.