Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

Utolsó kommentek

2020.06.28. 05:18 emmausz

Élmények

Három élmény kavarog bennem. Amikor Medjugorjéban voltunk 1991-ben. A tábori kaja. A hársfa.
1991-ben voltam a délszláv kegyhelyen. Ott mellénk csapódott egy fekete habitusú apácajelölt(?), aki rettenetesen óvott bennünket a gonosz befolyásától. Azt ajánlotta, hogy kapaszkodjunk össze kézfogással. Prófétált is a közeli világvégéről, meg arról, hogy II. János Pál Magyarországból még hazatér Rómába, de nem éri meg a 2000-t. Nem így lett (túlélte 2005-ig), mint ahogy az sem, hogy utána jön az utolsó gonosz pápa. Mert hát az se úgy lett. Az angyalarcú, nagy tudású, szerethető pápa, XVI. Benedek jött, s azóta még egy újabb. Rosszul érintettek a szavai, és jól esett két lábbal a földön maradnom. Valakinek a padon hagyott gitárját felkaptam, s azt hiszem, Illés-számokat kezdtem játszani rajta. 
Az elmúlt időszakban sok, gitáros, Máriát dicsérő szám keletkezett. Közülük egy olasz szövegű dallam lopta be szívembe magát.  Megosztom. Egyszerű és kedves. 
https://www.youtube.com/watch?v=5QhUjV52Xe0

***
Táborok a hatvanas években.
A táborok kibillentenek megszokott biztos körülményeidből, és talán emiatt van, hogy a közös kaják jelentenek némi biztos kapaszkodót. Szokott mozdulatokkal kanalazgatjuk a főtt ételt, és jól esik a túrák előtt-alatt-után a falat kenyér a rávalókkal. A konyhások mindig találnak maguknak segítséget, mert az éhes szájaknak megnyugtató látni, hogy ma sem fogunk éhen veszni.
***
Az erkélyen üldögélve erős hársillat csapja meg orromat. Persze, a Római tér környékén sok hársfa virágzik éppen. Na de ennyire átható illatot hozna hozzánk a szél? Mondom Tücsinek. Mire ő: A réten az erkélytől számított második fa hársfa. Annak az illatát érzed.
S tényleg.
Adódik a zene.
Schubert a Hársfa, Der Lindenbaum.
https://www.youtube.com/watch?v=r5IAciFh_T4

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9515971636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.