Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.09.28. 03:49 emmausz

Fénykéve vagy sötét?

Prokop Péter Boldogasszony c. kötete művészek életét elemezi, így fra Angelico is kap egy fejezetet. Fra Angelico szerzetes volt, értékes életet élt, értékes műveket hozott létre. Mint írja: „Fénnyé tisztult lélek szeplőtelen művészete ez… A ma bűne – folytatja –, újságíróknak, filmrendezőknek, az olcsó portéka prostituált kereskedőinek jobban ízlene egy kiugrott barát. Közénk zuhant, lezüllött, reszkető kezű, májbajos fintorú alkoholista, trágár szavú, kéjes ecsetű, hitehagyott renegát. …de akit elfogott a fénykéve, nem, érdekli többé, mi van a sötétben.” 85. o.
Ma az a hír, ami zúzós.  Az én rossz hírem, hogy a zúzós hírek a társadalmat zúzzák, amikor nonstop bombázzák az ocsmányságokkal. Nem véletlenül említettem a közelmúltban, hogy próbálom magam kivonni a FB szószátyár, százszor ismételt, hitványságokon lovagló cikkeinek a hatása alól.  Lehet, hogy le kellene állnom teljesen az olvasásukkal?
Mert akit elfogott a fénykéve, azt nem érdekli többé, hogy mi a van a sötétben.
***
Melyik Jutka?
E. Jutka reggel bejelentkezett Bea halálhírével. Vastagbélrák vitte el. Isten nyugosztalja.
G. bejelentkezett, hogy ő fogja temetni Beát, de a történés részletei miatt kellene neki Jutka telefonszáma.
A misén S. Jutka mellett ültünk, aki azt kérte, hogy férjét vigyem el holnap a Csobánka téri rendelőbe. Persze vállaltam. Gondolom, a részleteket később telefonon tisztázzuk. Mikor, honnan?
Kicsit később indultunk haza, mert T. beszélgetett egy nővel, aki M. Jutka mellett szokott ülni. M. Jutka is operáció előtt áll, csípő protézist kap.
T. immár a kocsiban elmondja, hogy Jutka bent volt a kórházban, s beszélgetett a halálos beteggel.
Melyik Jutka? – Ja, a Bea lánya.
Megadta a telefonszámát.
Melyik Jutka? Akinek a férjét viszem holnap, vagy amelyiket G. kérte infocsere miatt?
***
Zene.
Bartók Bolgár ritmus https://www.youtube.com/watch?v=ncLaVbZlZ2w&fbclid=IwAR2hERzW5LiUt9V7jd6njFkjTQD-qzI5oqSMANdffBelFYhmk7iifDpDM84

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5016217924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása