Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Meg nem értett: "Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamat... (2021.06.21. 15:43) Legyen vége már!
 • Meg nem értett: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés a... (2021.06.21. 11:40) Irgalmasság vasárnapján
 • Meg nem értett: "Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse) (2021.06.20. 22:51) Komód és jómód
 • Meg nem értett: Jók voltak! (2021.06.20. 22:35) Rendkívüli kiadás. Apák-napi poszt
 • Meg nem értett: "Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon é... (2021.06.20. 22:32) Válságos idők

Utolsó kommentek

 • Meg nem értett: "Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamatosan jót tett az emberekkel." Minden jó cselekedet,nézőpont kérdése és feledékenységé. " "Jézus bem... (2021.06.21. 15:43) Legyen vége már!
 • Meg nem értett: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés az,hogyan keletkezett a tyúk? A kérdés picit olyan,mint :Isten tud e olyan nehéz követ teremteni,amit... (2021.06.21. 11:40) Irgalmasság vasárnapján
 • Meg nem értett: "Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse) (2021.06.20. 22:51) Komód és jómód
 • Meg nem értett: Jók voltak! (2021.06.20. 22:35) Rendkívüli kiadás. Apák-napi poszt
 • Meg nem értett: "Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon élünk. Költői képnek szép,de nem a tenyerén,hanem Isten teremtéséBEN élünk. "Sorsunkra nézve legyen ... (2021.06.20. 22:32) Válságos idők
 • Utolsó 20

2020.10.30. 21:03 emmausz

Na, most ez vicc, vagy komoly?

A poszt nem nagyon bírja el, hogy vegyes salátamód keveredjen benne a komoly és a laza téma. Ma mégis erre a rugalmaságra edzem azt, aki hajlandó végigolvasni e sorokat.
Melyikkel kezdjem? – kérdezi a pácienst az orvos. Én is kérdezhetném, de mivel magamnak kell eldöntenem a sorrendet, a komollyal kezdem. Ritka érdekes és pontos meghatározást fogalmazott meg az imádkozókról XVI. Benedek. Nekem tetszik. Ezt írja:
„A kétségbeesett ember nem imádkozik, mert már nem remél; a magában és hatalmában biztos ember sem, mert csak magában bízik. Aki imádkozik, az egy olyan jóságban és hatalomban reménykedik, amely meghaladja képességeit. Az ima a remény beteljesülésének folyamata." J. Ratzinger
Hát igen. Isten a VAN és az ősjóság. Ezen el lehet mélázni sokáig.
***
De megvettem a FülesBagoly novemberi számát, s abban komoly dolgot hiába keresnék, ezért inkább néhány poénját szórom ide, az okból, hogy ma sok rejtvényt fejtettem meg önkéntes vesztegzárunk miatt, és sok agyam nem maradt posztot írni.
1. Két ember beszélget.
– Képzeld ma reggel láttam egy szarvast munkába menet!
– Na, és honnan tudod, hogy munkába ment a szarvas?
2. Csak azért tartunk otthon krumplitörőt, mert összehozza a családot, amikor nem tudja kinyitni tőle a fiókot. Ilyenkor még a mobilozást is hajlandók felfüggeszteni rövid időre.
3. Soha nem lennék tagja olyan klubnak, amely hajlandó lenne felvenni tagjai sorába.
4. Az idős házaspároknak van egy jól bevált közös nyelvük, amit csak ők ketten értenek. A múltkor nagyszüleimnél voltam látogatóban. A nagyapám kinyitotta az egyik szekrény ajtaját, és keresgélni kezdett a polcokon. A nagymama megkérdezte:  
– Mit keresel?
– Semmit!
– Az nem ott van, hanem az ágy alatt!
Van még néhány vicc a lapban, de talán ennyi elég is.    
***
Azt hiszem, abbahagyom a zenék megjelenítését. A zene időigényes műfaj. S ki hajlandó azért végighallgatni egy számot, egy komoly vagy komolytalan zenét, mert nekem tetszik. A szörfözők aligha. Nincs rá idejük. Szerencsésebb akkor már egy-egy képzőművészeti alkotás küldése. Aki akar ránéz, aki akar azonnal tovább lapoz.
Búcsúzóul épp egy ellentétes zenét csatolok posztomhoz. Az elegáns Abba-számot, a sokáig kedvencem volt Arrivalt. Hogy is ne lenne bennem ez a zene, amikor munkába menet a Baross utcában felszállok a trolira. A sofőrfülkében be van kapcsolva a Szokol rádió, és éppen ez a zene indul. Tiszta, egyszerű, széphangzású, tökéletes a műfajában. Engem nagyon feldobott aznap, de azóta is szívesen meghallgatom.
https://www.youtube.com/watch?v=U1DX7eyUfv0    

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8916265180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2020.10.31. 12:18:42

Én például végighallgattam az ABBA-számot, kell az ilyen zene! :)

emmausz 2020.10.31. 12:45:59

Örülök neki. Lehet, hogy mégis kellene zenét osztanom?
süti beállítások módosítása