Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.11.27. 02:44 emmausz

Könyvek és egyebek

- Felvetem, hogy most levetett maszkom rendesen megnedvesedett a párától. Talán így még szűr valamit, de ha beáll a fagy, és jéggé hűl a pára maszkomon, alig hiszem, hogy jó valamire. Lehet, hogy fűthető maszkokat kell piacra dobni?
- Felvetem, hogy a színtévesztőknek kitaláltak egyfajta szemüveget, amely korrigálja a színtévesztést. Mikorra várható a hallássérültek korrekciós apparátja, amely felerősíti a gyengén, vagy egyáltalán nem hallott frekvenciákat?
- Mindezt halkan vetem fel, mert amikor vénámon kereste az ápolónővérke a branül beszúrásának alkalmas helyet, megjegyeztem: igazán kitalálhatnák már azt az eszközt, amely automatikusan megmutatja az alkalmas szúrási pontokat. Mire ő: Ki van találva, csak nálunk nincs rá fogadó készség vagy pénz. Így aztán nemritkán többször böködtek. A csúcs négyszeri szúrás volt. Nem örültem neki.  
- Ha volna a Prokop-képeknek katalógusa, akkor az 1990-es festmények között szerepelne a Rómában készült kép: Hegyre kuporodva, 33x44 cm. Mivel azonban a festő ontotta a képeket, legalább 10 000 a számuk, nem bíbelődött számbavételükkel, inkább újabb készítésével töltötte idejét.  
- A könyvmegállókon tábla figyelmeztet, hogy a fertőzésveszély miatt nem javasolt a használatuk.
Mivel kifejezetten nem tiltja, belenyúlkáltam a szekrénybe. Az egyikből egy Móra elbeszéléskötetet húztam ki, egy másikból – immár a Római parton – négy kötetet is. Egy régi kiadásút: Az ember tragédiája, a Ladó Utónévszótárát, Herczeg Ferenc életére való visszatekintését és Temesi Ferenc 3. könyv c. kötetét. Itthon kiteregettem őket, mintegy karanténba téve, hogy kipusztuljanak az esetleges vírnyákok. Azért az is eszembe jutott, hogy a tényleg régi könyvek vajon tartalmazhatnak-e pl. TBC-kórokozót? A még régebbeké esetleg megfordultak leprás, pestises, kolerás mit-tudom-én-miféle mikróbával fertőzött olvasó kezén?
Persze ilyen skrupulussal messzire kellene kerülni a könyvtárakat, antikváriumokat régiségkereskedéseket, használt ruhák boltjait. A fertőző betegek kórházának még a környékét is.
Mindig oda jutok ki, hogy élni életveszélyes. Hozzáteszem: de szép kaland.
***
Zene. Még egyszer hull az elsárgult levél, de most  Máté Péteré. https://www.youtube.com/watch?v=HABbbvGbFUQ

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr216303736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása