Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Meg nem értett: "Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamat... (2021.06.21. 15:43) Legyen vége már!
 • Meg nem értett: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés a... (2021.06.21. 11:40) Irgalmasság vasárnapján
 • Meg nem értett: "Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse) (2021.06.20. 22:51) Komód és jómód
 • Meg nem értett: Jók voltak! (2021.06.20. 22:35) Rendkívüli kiadás. Apák-napi poszt
 • Meg nem értett: "Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon é... (2021.06.20. 22:32) Válságos idők

Utolsó kommentek

 • Meg nem értett: "Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamatosan jót tett az emberekkel." Minden jó cselekedet,nézőpont kérdése és feledékenységé. " "Jézus bem... (2021.06.21. 15:43) Legyen vége már!
 • Meg nem értett: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés az,hogyan keletkezett a tyúk? A kérdés picit olyan,mint :Isten tud e olyan nehéz követ teremteni,amit... (2021.06.21. 11:40) Irgalmasság vasárnapján
 • Meg nem értett: "Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse) (2021.06.20. 22:51) Komód és jómód
 • Meg nem értett: Jók voltak! (2021.06.20. 22:35) Rendkívüli kiadás. Apák-napi poszt
 • Meg nem értett: "Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon élünk. Költői képnek szép,de nem a tenyerén,hanem Isten teremtéséBEN élünk. "Sorsunkra nézve legyen ... (2021.06.20. 22:32) Válságos idők
 • Utolsó 20

2021.01.31. 03:29 emmausz

Medjugorje 40

„Tegnap” emlékeztünk meg arról, hogy immár harminc éve annak, hogy jelenések kezdődtek Medjugorjéban. Lám, tíz év milyen gyorsan elszáll.
Igen. 81-ben kezdődtek a jelenések néhány gyermeklátnoknak. Őket zaklatták a rendőrök az akkor még élő Jugoszláviában. Később is adódtak ellentétek. Pl. a helyi püspök, és a medjugorjei ferencesek között.  Érdemes arról is beszélni, hogy szinte minden jelenést a bizalmatlanság légköre vette körül a maga korában. Így volt ez Lourdes-ban, így Fatimában, de másutt is.
A jelenésekkel kapcsolatban a keresztények is két csoportra oszthatók. Egy részük hitelesnek tudja a jelenéseket, más részük különféle érvekkel próbálja kétségbe vonni valódiságát.
Az én véleményem, hogy az ott történő eseményeknek hatalmas szellemi hozadéka van. Sok és kiváló gyümölcsöt terem a jelenség.
Ismerem Mikszáth Szent Péter esernyője c. munkáját, amely édesbús történet az emberek hiszékenységéről. Mégis azt gondolom, hogy Mária ajándéka ez az évtizedek óta tartó jelenlét.
A katolikus hitnek két alapja a kinyilatkoztatás és az ún. szent hagyomány. A tanító hivatal kijelenti, hogy lezárult a kinyilatkoztatás az újszövetségi szentírásokkal. Ha valaki ehhez hozzátesz, vétkes. Ám az itteni jelenések nem tettek hozzá semmit. Ebből a szempontból hát mindenképpen hitelesek. Értékük a személyes jelenlét. Ajándék. Arról szól, hogy nem vagyunk magunkra hagyva.
Magam jó másfél évtizede készítek kommentárt a havi üzenetekhez. Megpróbálom jól érteni az elhangzottakat, és kifejteni bővebben tartalmukat.
Ezzel kifejezem elköteleződésemet azok mellett, akik hitelesnek ismerik el az ott történteket.    
Mondhatná valaki, hogy ezek tehát akkor medjugorjei katolikusok. De ilyen nincs. Nem szektásodhat el ez a zarándokhely. A hívei római (v. görög)katolikusok.
Egyszer jártam a helyszínen, 1991-ben. Végtelenül békés helynek éltem meg. Légköre volt. Tapintható volt a békesség. Később is a béke szigetének számított. A balkáni háborút sértetlenül vészelte át, s továbbra is érdeklődők millióit vonzza magához. Ma meg holnap online kongresszust tartanak helyben, amit milliók követnek az interneten. Biztos elhangzik közben a négysoros olasznyelvű himnusz:
Viva Maria, Maria regina. Maria nostra madre, Regina della pace
Itt hallható-látható magyarul az eseménysorozat:
https://www.youtube.com/channel/UCrOK5mcyGnmBqZ0a6-hgaDQ/live 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9716409876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klára Enikő Ágnes Hegyi 2021.01.31. 06:48:31

Köszönöm, én egy életfordulón voltam "86ban meg is fordult az életem nem sokkal később - köszönöm
süti beállítások módosítása